FK “Sarajevo” – Podrška Internatu za djecu u Potočarima

Fudbalski klub Sarajevo u narednih godinu dana podržati će projekat “Internatski smještaj za djecu Srebrenice, Potočari” kojeg realizuje Udruženje Međunarodni forum solidarnosti “Emmaus”, stoji na zvaničnom sajtu FK “Sarajeva”.

Zahvaljujući pomenutom projektu, te finansijerima istog, među kojima je od danas i Fudbalski klub Sarajevo, u okviru realizacije projekta, djeci, koja pohađaju školu u Srebrenici, a udaljena su dva i više sata od same škole, biti će obezbjeđen adekvatan smještaj u kapacitetima Udruženja u Potočarima.

Osim smještaja, Udruženje Međunarodni forum solidarnosti  “Emmaus” obezbjediti će djeci i hranu, a biti će im i podrška za kvalitetno obrazovanje.

Treba istaći da su sredstva FK Sarajevo za pomoć ovom projektu izdvojena od dijela prihoda prodatih ulaznica za prijateljski meč sa Cardiffom, a dijelom i od premija prvotimaca FK Sarajevo.

“Uvijek se rado odazovemo humanitarnim akcijama kroz koje možemo pomoći drugima. Tako je bilo, jeste i biće u FK Sarajevo i to je jedan od razloga što sam ponosan biti kapiten ovog kluba.”kazao je Amer Dupovac u ime igrača.

Sa samim projektom, predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo bolje su se upoznali prilikom odigravanja prijateljske utakmice u Srebrenici, dana 28. juna 2014. godine, kada su FK Guber Srebrenica i FK Sarajevo odmjerili snage u prijateljskoj utakmici povodom 90 godišnjice srebreničkog kluba.

You must be logged in to post a comment Login