FK “Sarajevo” nastavlja podršku Internatu za djecu u Potočarima

Fudbalski klub “Sarajevo” i ovu školsku godinu podržaće projekat “Internatski smještaj za djecu Srebrenice” u Potočarima koji realizuje Udruženje MFS “Emmaus” u Bosni i Hercegovini.

Djeca koja borave u Internatu u Potočarima udaljena su po nekoliko desetina kilometara od škole i tokom zime otežan je prevoz djece na šta samo Opština Srebrenica izdvaja više od 300.000 KM svake godine. U internatu djeca imaju besplatno spavanje, hranu, prevoz kao i druge edukativno-zabaven radionice. U internatu se nalazi 38 djece od čega 14 pohađa srednju a 24 osnovnu školu.

“Zahvaljujući velikoj humanosti i nesebičnoj podršci svih donatora, među kojima je i FK “Sarajevo”, uspješno smo završili prethodnu školsku godinu, tokom koje je u internatu boravilo 31 dijete. Sredstvima doniranim od strane kluba, omogućen je boravak jednog djeteta, a riječ je o dječaku Handžić Hasanu. Od početka ove školske godine, FK “Sarajevo” uzima finansirati još jedno dodatno dijete, što je za nas velika pomoć, ali prije svega, i veliko priznanje. Priznanje, iz razloga što je povećanje broja djece koju finansira FK “Sarajevo” došlo baš na inicijativu uprave kluba, a nama u MFS “Emmaus-u” je to znak da radimo dobar i human posao za budućnost naše djece”, rekao je Elmedin Škrebo iz  Udruženja “HO Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus”.

U narednom periodu bordo tim ugostće mališane iz ovog internata na stadionu “Asim Ferhatović-Hase” kao dodatni vid podrške radu “Emmausu”.

You must be logged in to post a comment Login