FK “Guber” povodom jubileja ugostiće nekoliko klubova iz Prve lige BiH?

Kako prenosi Anadolu Agency (AA), naš klub bi povodom 90 godina postojanja mogao odigrati prijateljske mečeve sa fudbalskim klubovima Sarajevo, Sloboda iz Tuzle i Budućnost iz Podgorice.

“Proslava 90 godina postojanja Fudbalskog kluba Guber trebala bi se održati u okviru Kulturno-sportsko-privredne manifestacije Općine Srebrenica, koja će početi 29. maja i trajat će dvije sedmice. Naša proslava bit će dvodnevna ili trodnevna. Pored prijateljskih revijalnih utakmica na stadionu u Srebrenici, bit će obilježena i prigodnim kulturno-umjetničkim programom koji priprema Kulturno-umjetničko društvo “Vaso Jovanović”. Održat ćemo i svečanost na kojoj ćemo dodijeliti zahvalnice i priznanja zaslužnima za devet decenija postojanja Gubera. Proglasit ćemo određen broj osoba i počasnim članovima kluba“, rekao je Suljo Čakanović, predsjednik FK Guber, prenosi Anadolu Agency (AA).

Čakanović je istakao da su dogovori u toku i da je FK “Sarajevo” obećao gostovanje u Srebrenici povodom jubileja. Isti slučaj je i sa FK “Sloboda” iz Tuzle, što bi značilo da bi Srebrenicu posjetila dva tima iz Prve lige BiH.

Takođe, želja rukovodstva FK “Guber” jeste da se na proslavi rođendana i prijateljskom meču odazove i FK “Budućnost” iz Podgorice.

“Želimo da Podgoričani opet gostuju u Srebrenici, jer smo ih pobijedili u šesnaestinifinala Kupa Maršala Tita 1989. godine. Međutim, tadašnji Fudbalski savez Jugoslavije poništio je meč, pa smo eliminisani. Dakle, želimo revanš, jer smo sa Budućnosti odigrali najveću utakmicu u historiji našeg kluba. Nadam se da ćemo i sa Crnogorcima uspjeti postići dogovor, kojeg pokušavamo ostvariti i određenim diplomatskim kanalima, te da će doći u Srebrenici i dati ogroman doprinos obilježavanju velikog jubileja FK Guber”, rekao je Čakanović za Anadolu Agency (AA).

Najveći poklon za navijače FK “Guber” bio bi prolazak u viši rang našeg lokalnog kluba.

You must be logged in to post a comment Login