FK „Guber“ počinje pripreme za takmičenje u Drugoj ligi RS

Večeras je održan sastanak i radni dogovor Uprave kluba sa igračima, načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem i novim šefom stručnog štaba Slađanom Stankovićem.

Grujičić je rekao da se lokalna zajednica opredijelila da pomogne Guber da nastavi takmičenje i tradiciju dugu gotovo jedan vijek.

„Znamo da je u klubu mnogo problema i vjerujem da zajedničkim radom možemo uraditi mnogo da se popravi situacija, vrati povjerenje donatora i ljudi koji su uz ovaj klub. Uradićemo sve što je u našim mogućnostima da pomognemo i ojačamo naš klub“, rekao je Grujičić.

Na sastanku su isplaćena dugovanja prema igračima, a od sutra počinju pripreme pred početak takmičenja koje starta 6. i 7. avgusta gdje u prvoj utakmici Guber gostuje Hercegovcu iz Bileće.

Igrači su imali stav da sa treninzima neće početi dok im se ne isplate dugovanja, a nakon današnjeg sastanak pripreme počinju od sutra kao i selekcija i formiranje tima.

Trener Stanković kaže da mu je velika čast i zadovoljstva ponovo biti u Guberu i da predstoji mnogo rada.

Situacija u klubu nije dobra, ali ga ohrabruje činjenica da Uprava i Opština Srebrenica žele sarađivati u cilju poboljšanja situacije.

„Mislim da je tu napravljen dobar balans i smatram da će sve to krenuti u mnogo boljem pravcu. Pred nama je duga sezona, mnogo utakmica i rada, a sve sa ciljem da Guber stogodišnjicu dočeka u Drugoj ligi“, rekao je Stanković.

On ističe da je sada najvažniji dio priprema i formiranje tima kako bi spremni započeli takmičenje.

Uprava kluba će narednih dana obaviti sastanke sa igračima čime će biti poznato ko će ostati u klubu, a ko odlazi kako bi se pronašle adekvatne zamjene.

Sigurno je da ove sezone u klubu neće biti Miljan Bodiroga koji je otišao u penziju zajedno sa Nerminom Pašalićem i Sabahudinom Mašićem.

You must be logged in to post a comment Login