FK „Guber“ otvorenim pozivom okuplja tim za predstojeću sezonu.

Fudbalski klub „Guber“ iz Srebrenice je u subotu, 23. jula, na svom zvaničnom profilu na društvenim mrežama pozvao sve slobodne igrače da dođu na probu u ovaj klub.

Kako je rečeno iz kluba, u svega nekoliko sati javio se značajan broj igrača koji bi da izbore poziciju u najstarijem srebreničkom klubu.

“Nadoknada za igranje i treniranje je 600 KM mjesečno uz poštovanje pravilnika kluba. Zainteresovani se za bliža obavještenja mogu javiti porukom u inboks”, navodi se iz FK “Guber”.

Već juče iz kluba su saopštili da se javio veliki broj zainteresovanih igrača iz čitave zemlje.

“Igrači su iz raznih dijelova BiH, dvojica iz Goražda, petorica iz Zenice, dvojica iz Živinica, po jedan sa Sokoca iz Kaknja, Foče, Sarajeva i Bihaća. Sutra će se održati sastanak na kojem ćemo rješavati problem sa početkom priprema”, kažu iz kluba.

Zbog stava igrača da sa treninzima neće početi dok im se ne isplate dugovanja, kako kažu iz kluba po jedna plata koja nije isplaćena jer je račun kluba blokiran od strane Poreske uprave RS, što je problem velikog broja amaterskih klubova, pripreme još nisu počele.

U petak su sva dugovanja isplaćena i početak pripreme najavljen već za subotu. Neki od igrača su naveli da tog dana imaju obaveze, a neki da u ovom periodu planiraju i ljetovanje, što je rezultiralo da pripreme još nisu počele i da klub što prije želi formirati tim za predstojeću sezonu.

„Jedinstven stav rukovodstva kluba je da ucjenama nećemo popustiti ni po koju cijenu i zato smo raspisali poziv slobodnim fudbalerima sa nešto većom nadoknadom od dosadašnje i uz novi pravilnik kluba o nagradama i kaznama jer do sada su momci trenirali, ne trenirali, igrali, ne igrali tražili ‘svoje’“, saopšteno je iz kluba.

Takmičenje počinje 6. i 7. avgusta, a u prvoj utakmici Guber gostuje Hercegovcu iz Bileće.

You must be logged in to post a comment Login