FK “Guber” i u nastavku sezone bilježi dobre rezultate

Nakon poslijeratnog ponovnog pokretanja fudbalskog kluba rad i zalaganje dosadašnjih trenera i članova kluba, protekle dvije godine dao je rezultate gdje je “Guber” prošle sezona ali i ove na pragu da pređe u viši rang.

Kao plod dugogodišnjeg rada svih uključenih u rad kluba protekle dvije godine obilježili su i najbolji sportski rezultati. Naši fudbaleri su kao drugoplasirani izborili baraž i bili na pragu plasmana u Drugu ligu, a u Kup takmičenju, plasman u ¼ finale je predstavljao veliko iznenađenje. Ova sezona, sa značajno podmlađenom ekipom protiče takođe u znaku dobrih sportskih rezultata.

U nastavku proljetnog dijela sezone, FK “Guber” i dalje zauzima visoko drugo mjesto sa 8 bodova ispred trećeplasirane ekipe.

“Generalno nismo nezadovoljni sa ovim rezultatima koje smo ostvarili u dosadašnjem dijelu proljetnje sezone, ostvarili smo dvije pobjede, dva neriješena rezultata i doživjeli smo jedan poraz i trenutno zauziamo drugo mjesto sa osvojenih 39 bodova i gol razlikom od plus 36 i očekujemo da možemo ovaj plasman zadržati do kraja sezone”, rekao je Emir Bektić, trener FK “Guber” Srebrenica.

Početom ove sezone klub je imao probleme, od podmlađene ekipe, povreda ali i problema sa finansijama tako da su zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Još jedan od problema je loš teren za čiju sanaciju su potrebna velika sredstva, a koji će prema obećanju Ambasade Slovačke u BiH biti saniran u narednom periodu.

“U toku prelaznog roka bilo je i nekoliko odlazaka. Naš klub su napustila četiri standardna prvotimca. To su Miljan Milinković, Adel Demirović, Rijad Mehić i Mašić Sabahudin. Uz navedene igrače, jedan od najvažnijih i najperspektivnijih naših igrača, Aljo Smajlović zadobio je povredu pred kraj jesenjeg dijela prvenstva i još uvijek se nalazi u procesu rehabilitacije. Već je počeo sa treninzima, nadamo se da će uskoro početi igrati što će biti jedno od najjačih pojačanja za ovu ekipu”, rekao je Bektić.

“Guber” je u nastavku sezone doveo i pojačanja Sadika Hasanovića, Acu Veselinovića, Mila Vujadinovića i iskusnog Edina Dudu u dosadašnjoj karijeri između ostalog natupao za FK Sarajevo, FK Željezničar Sarajevo i FK Slaviju I. Sarajevo, koji je nakon završene karijere došao da podrži podmlađenu ekipu u Srebrenici.

“Vjerujem da će iskusni igrači pomoći podmlađenom timu da se što bolje razvija u jednu jaku, kompletnu ekipu. Takođe, zadovoljan sam kako momci treniraju ali i sa njihovim ponašanjem van terene jer su se pokazali kao odgovorni, dobro odgojeni, članovi društvene zajednice”, istakao je Bektić.

Iz FK “Gubera” nisu zadovoljni sa finansiranjem, glavni pokrovitelj kluba je Opština Srebrenice dok ostali lokalni privrednici ne podržavaju klub. Ono što je važno jeste da zahvaljujući pojedinicma, sugrađana koji sada žive u inostranstvu, klub ima svu neophodnu opremu za kvalitetne treninge.

Do kraja sezone ostalo je još sedam utakmica i prema riječima trenera Bektića, svaka utakmica je priča za sebe, kao i da će uložiti napore da zadrže drugo mjesto jer postoji šansa da zbog reorganizacije liga drugoplasirana ekipa ide direktno u viši rang takmičenja.

You must be logged in to post a comment Login