FK “Guber” će obilježiti jubilej ali skromno, sutra igra protiv “Lokomotive”

Uprava FK “Guber” Srebrenica planirala je da na jedan sportski i svečan način obilježi jubilej kluba, 90. godina postojanja. Međutim, došlo do veoma teške situacije na teritoriji naše opštine, poplava i klizišta i aktivnosti proslave jubileja su otakazane do daljnjeg.

U planu je bilo odigravanje prijateljskih mečeve sa fudbalskim klubovima “Sarajevo” i “Sloboda” iz Tuzle u sklop kulturno-sportske manifestacije “Dani Srebrenice”. Manifestacija “Dani Srebrenice” je odložena zbog elementarnih nepogoda koje su pogodile našu zemlju i sva planirana sredstva preusmjerena su na sanaciju štete.

“Igrači FK “Sarajevo” iz Sarajeva učestvovali su u akcijama čišćenja područja koja su pogodile poplave tako da ih nismo željeli prekidati u tome a smatramo da nije ni dobro vrijeme za proslavu jubileja. FK “Sloboda”, takođe, je imala težak period u borbi za ulazak u Premijer ligu BiH, taj cilj je ostvarila i oni idu na zasluženi odmor i pripreme za narednu sezonu. Sa “Slobodom” i dalje ostaje otvoren dogovor da dođu i da odigramo prijateljski meč,” rekao je Suljo Čakanović, predsjednik FK “Guber”.

Naš klub izborio je učešće u baražu tako da je fokusiran na te mečeve, prvi se igra sutra protiv FK “Lokomotiva” iz Brčkog u 17.30 časova a revanš je zakazan za 18. juni u Brčkom. Ovo je velika prilika za naše momke i ulazak u Drugu ligu Republike Srpske.

“Oblježićemo jubilej, 90. godina postojanja skromno, ne onako kako smo planirali ali ćemo sigurno napraviti jedno druženje da rezimiramo rezultate,” istakao je Čakanović.

You must be logged in to post a comment Login