FK “Budućnost” Skelani

U Skelanima je 1994. godine bio osnovan prvi fudbalski klub koji se zvao ’’Skelanac’’. Klub je odigrao zvaničnu Kup utakmicu protiv ’’Poleta’’ iz Kravice (pobjeda 5:3 i 1:0), i s obzirom da se nije uključio u zvanično takmičenje, ’’Skelanac’’ nije imao aktivnosti, pa je prestao sa radom i ugasio se. Te godine igrali su: Goran Mihajlović, Milisav Marjanović, Lazar Đurić, Boro Mijatović, Vidan Savić, Brano Dragičević, Nikola Stevanović, Slobodan Jovanović, Milomir Trifunović, Milan Rankić i Boban Simić. Predsjednik kluba bio je Dane Katanić, a trener Dragan Maksimović. ’’Skelanac’’ je te godine igrao i na turniru održanom u Bratuncu, povodom proslave 20 godina postojanja Poleta iz Kravice, ali je već na startu ispao od Bratstva iz Bratunca rezultatom 4:0.
Na osnivačkoj skupštini kluba, održanoj 29. jula 2007. godine u Skelanima, osnovan je fudbalski klub ’’Budućnost’’. Osnivači kluba bili su Boriša Janković, Milomir Trifunović, Vukoman Jovanović, Stamenko Katanić, Blagomir Đokić i Boro Mijatović. Svoje utakmice kao domaćin ’’Budućnost’’ igra na stadionu FK ’’Gubera’’ u Srebrenici, udaljenom blizu 40 kilometara, pošto je stadion u Skelanima još u izgradnji.
Prvu svoju prvenstvenu sezonu ’’Budućnost’’ je odigrala u Trećoj ligi Zvornik 2007/08. godine, gdje je osvojila jedanaesto mjesto. Prvi zvanični gol postigao je Bojan Jovanović, a prvu prvenstvenu pobjedu ’’Budućnost’’ je ostvarila u drugom kolu protiv ’’Lokanja’’ u gostima rezultatom 3:0.
Te iste sezone bila je reorganizacija takmičenja i ’’Budućnost’’ se morala preseliti u novoformiranu Područnu ligu Birač.
Dres ’’Budućnosti’’ za tri sezone obuklo je preko 35 igrača, među kojima najviše utakmica odigrali su Bojan Milošević, Vladimir Bogdanović, Bojan Jovanović, Aleksandar (S) Milošević, Obrad Golić, Lazo Đurić, Boro Mijatović, Dejan Filipović, Ivan Nikolić, Nenad Nikolić, Miladin Vuković, Dejan Cvijić, Nebojša Vasilić, Ljubomir Jovanović, Bojan Janković, Nemanja Dimitrijević, Milivoje Ristić, Stefan Andrić, Miodrag Lazarević… a treneri su bili Boriša Janković, Rado Mijatović i Ljubomir Jovanović…

You must be logged in to post a comment Login