FK Bratstvo: Budućnost kluba je u vlastitom pogonu igrača

Fudbalski klub “Bratstvo“ Bratunac trenutno ima 25 bodova i zauzima peto mjesto na tabeli Regionalne lige – Istok, RS.

Prvi tim FK “Bratstva“ broji 20 igrača, njih devet su mlađi od 21 godinu, a svi su potekli iz ovog kluba, osim jednog igrača koji je došao iz Srebrenice.

“Ono što je nama najbitnije to je da su skoro svi igrači iz našeg pogona. Dakle, svi su od samog početka u klubu, tj. od škole fudbala, kad su imali po sedam-osam godina, tako da se svi oni i van terena znaju i druže, ali kad se dođe na teren, svako svoj posao zna i tako ga i radi, najbolje što umije i saradnja, to je ključ svega“, rekao je za naš portal predsjednik FK “Bratstvo“ Željko Lazić.

Kako kaže, cilj im nije da budu prvi, nego da djeca iz kluba igraju, makar po cijenu nižeg mjesta na tabeli, jer rijetko koja ekipa ima sve svoje igrače.

“Na polusezoni smo bili deseti na tabeli, a u ovoj polusezoni imamo četiri pobjede i jedan poraz, sad u Srebrenici. Peto mjesto je sada, sa ovakvim mladim kadrom, uspjeh. Svakako da želimo da se pomjerimo bar dva mjesta nagore, ali ako ostane i ovako, to je veoma dobro, s obzirom da mi forsiramo mlađe igrače, koji će za godinu ili dvije biti glavna karika ovog kluba“, rekao je trener FK “Bratstvo“ Miljan Mičić.

Narednu utakmicu Bratstvo gostuje timu iz Dervente. Ekipa ima 14 dana pauze od prvenstvenih utakmica i, kako kažu, to je dovoljno da se odmore i pripreme.

Trenutno ima i povrijeđenih igrača, dosta ih je i kažnjeno zbog žutih kartona, pa će morati da pauziraju jedno kolo, ali nadaju se najboljem.

“Naš cilj je da ostanemo neporaženi, bilo da odigramo neriješeno ili da, što je još bolje,  pobjedimo. Ekipa ‘Birača’ nije nešto plasirana na tabeli, ali u timu imaju dosta iskusnih igrača, teren je neravan, mali, što nama ne odgovara, ali daćemo sve od sebe“, kazao je trener.

Piše: Dragana Vučetić Foto: Mladen Kojić

You must be logged in to post a comment Login