Filmski festival “Srebrena traka”

Festival kratkog filma Srebrena traka je pokrenut od strane grupe aktivista Udruženja “Prijatelji Srebrenice” 2006. godine.

Program festivala tradicionalno obuhvata projekcije filmova trajanja do 30 minuta u četiri kategorije: dokumentarni, animirani, igrani i eksperimentalni filmovi.

Cilj nam je da u Srebrenicu dovedemo studente  filmskih akademija iz cijelog svijeta, da učestvuju i razvijaju znanja iz oblasti filmske umjetnosti, a takođe i da prikažu svoje radove  zajedno sa kolegama vršnjacima.  Njihovi filmovi  se takmiče sa filmovima studenata sa Balkana i najboljih odabranih studentskih filmova iz drugih dijelova Evrope, kao i cijelog svijeta.

Želja nam je da kroz saradnju sa filmskim školama iz regiona, i podrškom renomiranih filmskih festivala, ponudimo mladim ljudima susret sa profesionalcima.  Nadamo se da će Srebrenica postati odskočna daska za mlade umjetnike iz regiona u težnji da dostignu profesionalno savršenstvo.

Putem umjetnosti težimo da podržimo i uvežemo mlade umjetnike iz Srebrenice i regiona, da promovišemo film kao vizuelnog prenosnika važnih poruka.

Između ostalog, cilj festivala je da doprinese socijalnoj inkluziji i reintegraciji mladih.

”Srebrena traka” spaja  zabavu i obrazovanje. Zbog svega ovoga festival je identifikovan kao jedna od tri manifestacije organizovane u lokalnoj zajednici koje unaprijeđuju turističku ponudu regije.

Takođe, organizujemo radionice za studente i goste, koje vode profesionalci iz svijeta filma, zatim umjetničke izložbe i zabavni program sa živim svirkama i žurkama.

Udruženje “Prijatelji Srebrenice”

E-mail: info@srebrenatraka.com, office@prijateljisrebrenice.org

Telefon: 056/440-165

https://www.youtube.com/watch?v=bCunQhEdJyw

You must be logged in to post a comment Login