Fabrika za pocinčavanje Srebrenica primjer uspješnog rada

Fabrika za pocinčavanje Srebrenica primjer je uspješne privatizacije. Kupac je nastavio osnovnu djelatnost, proširio proizvodne kapacitete i zaposlio novih 50 radnika. Isplata zarada je redovna, a na kraju godine zaposleni dobiju i trinaestu platu.

Fabrika za pocinčavanje privatizovana je prije 11 godina i tada je bilo zaposleno svega desetak radnika. Nakon toga slijedi ekspanzija u razvoju i bilježe se samo uspjesi.

„Kad smo privatizovali firmu, cilj nam je bio da ne mijenjamo djelatnost. Tada je bilo svega desetak radnika. Proširili smo djelatnost, upošljavali svake godine nove radnike i sada imamo 65 zaposlenih. Svojim kvalitetom brzo smo pridobijali kupce iz cijele Bosne i Hercegovine, a uz to, širili smo se i na tržište Evropske unije. Radimo za auto kuće Wolksvagen, Audi i mnogo građevinskih i onih kompanije koje se bave izgradnjom auto puteva. Prošle godine imali smo 7.500 tona pocinčanih konstrukcija i dijelova. Planiramo da idemo dalje i da proširujemo tržište“, napominje Bojan Trninić, upravnik fabrike.

fabrika za pocinčavanje srebrenica 02

Radnici su stimulisani po više osnova. Milan Kisin, poslovođa ističe da su uslovi za rad odlični, plate redovne, kao i regres, a tu je i trinaesta plata. Potvrđuje to i Vladimir Vasić:

„Zaposlen sam ovdje oko tri godine i imam sve pohvale za ovaj posao. Stimulisani smo od poslovođe, direktora i upravnika. Dobijamo redovne plate koje su svake godine sve veće i veće. Od starijih radnika sam čuo da je ovdje oduvijek tako i prezadovoljni smo svi koji ovdje radimo.”

Zbog kvaliteta koji postiže, Fabrika za pocinčavanje Srebrenica pridobila je kupce iz Evropske unije, a uslijedila su i priznanja od strane privredne komore Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

You must be logged in to post a comment Login