Fabrika “Srebreničanka” se ne zatvara

Fabrika za preradu krompira i proizvodnju pomfrita “Srebreničanka” se ne zatvara, potvrdio je Aziz Shahhuseynov, jedan od čelnih ljudi ove fabrike.

Aziz Shahhuseynov kaže da je rad fabrike obustavljen zbog remontnih radova, pojačavanja opreme kako bi se postigao što kvalitetniji proizvod. Takođe, jedan dodatnih problema je i promjene direktora.

“Planirali smo da poromjenu direktora završimo za par nedjelja, međutim taj proces je trajao duže od četiri mjeseca. Ono što je bitno jeste da nije došlo do promjene vlasništva”, rekao je Shahhuseynov.

On kaže da je uprava spremna da odgovori na sva pitanja posebno oko otkupa krompira, prodaje, zapošljavanja jer je u medijima rečeno mnogo neistine.

“Ovo je društveni projekat gdje su zaposleni Srbi, Bošnjaci, Crnogorci, Azerbejdžanci, tako će i ostati”, istakao je Shahhuseynov.

Portal eSrebrenica u avgustu je pisao o tome da fabrika ne radi, a tadašnji direktor Osman Agić rekao je da su radnici na kolektivnom odmoru, a odgovore na sva naša pitanja daće nam lično Aziz Shahhuseynov, kako nam je obećao, koji smatra da je u medijima izneseno mnogo neistina.

U fabriku je investirano oko 10 miliona KM, domaćih i investitora iz Azerbejdžana, koja je moderno opremljena i smatra se jedinom ovakvom fabrikom u bivšoj Jugoslaviji.

You must be logged in to post a comment Login