Fabrika pomfrita zainteresovana za otkup krompira

Fabrika za proizvodnju pomfrita “Srebreničanka” iz Srebrenice ponudila je poljoprivrednim proizvođačima u regiji Birač mogućnost otkupa krompira, s ciljem obezbjeđenja sirovina za potrebe te fabrike.

Predstavnik “Srebreničanke” Osman Agić rekao je danas Srni u u Milićima, nakon sastanka sa poljoprivrednicima u toj opštini, da firma nudi otkup krompira odgovarajuće sorte i kvaliteta, koji je pogodan za preradu u pomfrit.

“Fabrika ima godišnje potrebe za sirovinom u obimu od 15.000 tona. Trenutno, cilj nam je da što prije završimo fabriku, a probna proizvodnja trebalo bi da krene i prije nego što krompir sa ovih područja dospije. Ovo je program koji ne traje jednu godinu, već se radi o dugoročnom opredjeljenju, koje poljoprivrednim proizvođačima pruža mogućnost da imaju siguran plasman na duži rok”, rekao je Agić.

On je objasnio da partneri u projektu u početnoj fazi rada fabrike, osim obezbjeđenog otkupa, neće imati druge beneficije, ali da će, ukoliko se postigne određen nivo proizvodnje i plasmana, firma razmotriti mogućnost da proizvođačima krompira obezbijedi i nabavku odgovarajućeg sjemenskog materijala, opreme i drugih podsticaja.

Predstavnici “Srebreničanke” danas su ovu mogućnost predstavili i poljoprivrednicima u Vlasenici i Šekovićima.

Srna

You must be logged in to post a comment Login