Fabrika peleta EKO-M definitivno ostaje u Srebrenici

Rukovodstvo Fabrike za proizvodnju peleta EKO-M organizovalo je danas konferenciju za novinare i demantovalo izjave da se ova fabrika zatvara u Srebrenici.

Fabrike za proizvodnju peleta EKO-M prolazi kroz težak period od požara u sušari, lagerovanja 500 tona peleta kao i velikih dugovanja od strane klijanata, oko 200.000 KM.

Uprkos tome, Marica Simić, zamjenica direktora ove fabrike, istakla je da će ovo preduzeće ostati u Srebrenici i najavljena su nova ulaganja u iznosu od 200.0000 eura čime će se ubrzati proizvodnja, pakovanje kao i proces mljevenja drveta i zadržati postojećih 30 radnika.

Na konferencije je rečeno da ova firma ima probleme sa nabavkom svježeg drveta, sirovinu dobija od Šumskog gazdinstva “Drina” kao i privatnika 150 kubika drveta dnevno, takođe naglasili su da je put prema Zelenom Jadru oštećen i da postoje određeni odroni koje je neophodno što prije sanirati.

Marius de Wilt vlasnik firme poručio je da će EKO-M biti veoma uspješna firma te da je se prve godine postigao odličan kvalitet i da ima potencijalnih investitora koji žele da ulože u otvaranju dva ili tri slična pogona u Bosni i Hercegovini.

Potrebe za srebreničkim peletom su sve veće tako da je prodaja porasla a interes kupaca je u stalnom porastu.

You must be logged in to post a comment Login