Evo kako možete da besplatno putujete svijetom

Izvor: Бyka

Ako vam je nedostatak novca najčešći izgovor za to što ne putujete, onda će vas ovaj tekst definitivno razuvjeriti. Naime, postoje različiti načini da putujete svijetom, a da za to uopšte ne date ni dinara.

Naravno, potrebno je da budete uporni, motivisani i da imate pristup internetu! Pogledajte kako možete besplatno da putujete u neku drugu zemlju.

Zamijenite kuće

Provjerite dobro sajt na kom razmjenjujete dom sa nepoznatom osobom

Ovo zanimljivo iskustvo postalo je izuzetno popularno posle filma “Odmor”, u kom Kejt Vinslet i Kameron Dijaz razmijene svoje domove na par nedjelja. Ipak, iako postoji veliki broj sajtova koji pružaju ovakvu vrstu usluga, vrlo je bitno da imate povjerenja u osobu sa kojom se mijenjate. Obično, da bi zaštitili svoje klijente, sajtovi od vas traže da platite određenu sumu novca za prijavu, a onda možete da “reklamirate” svoju kuću tokom cijele godine i da se mijenjate sa drugima.

Radite na organskoj farmi

Ako volite da isprljate ruke, ovo je pravi posao za vas

Najpopularnija organizacija ovog tipa je “WWOOF”, ali postoje i mnoge druge koje nude iste mogućnosti. Potrebno je samo da imate volju da radite kao organiski farmer, naravno, volonterski. Ipak, domaćin na čijoj farmi biste radili, mora da vam pruži mjesto za spavanje, kao i hranu. Ovo je odličan način da provedete par dana (ili nedjelja) u prirodi.

Postanite lažni putnik

Vjerovali ili ne, možete postati lažni putnik

Kao što postoji lažni kupac, tako postoji i lažni putnik. Naravno, vi ne biste mogli da kontrolišete gdje ćete i kada putovati, ali ćete biti plaćeni za svoj rad. Za ovakav posao takođe možete da se prijavite preko interneta.

Čuvajte kuću

Ako vam ne smeta da čistite tuđu kuću i šetate im psa, prijavite se za ovaj posao

Iako su vam za ovaj posao potrebne impresivne preporuke i CV, to ne znači da je nemoguće dobiti ga. Potrebno je samo da nekome čuvate kuću, zalivate mu cvijeće i šetate psa, a zauzvrat dobijate besplatan smještaj i vrijeme da istražite neki novi grad.

Postanite stjuard/stjuardesa

Iako je mnogim djevojkama ovo posao iz snova, on nije ni malo lak

Stjuardi i sjuardese mnogo vremena provedu u avionu, ali isto tako imaju prilike da par dana provedu na nekoj destinaciji dok čekaju svoj sljedeći let. Takođe, zaposleni u avio kompaniji dobijaju i velike popuste na privatne letove. Da biste se zaposlili u nekoj kompaniji ovog tipa, potrebno je da prođete razne etape selekcije, ali to ne bi trebalo da vas spriječi da pokušate.

Volontirajte

Oni istraživačkog duha bi obavezno trebalo da isprobaju ovu opciju

Ovu opciju najčešće koriste studenti, jer imaju i više mogućnosti. Volontiranje u stranim zemljama možete da obavljate preko organizacija mladih istraživača, potrebno je samo da imate jaku volju i dobro motivaciono pismo. Naravno, morate biti spremni za spavanje pod šatorima ili u spavaonicama, ali to nije ništa naspram novih i neponovljivih iskustava koje ćete tamo dobiti.

www.6yka.com

You must be logged in to post a comment Login