Evo kako da saznate da li nosite dječaka ili djevojčicu

Ovo je nov trik da otkrijete da li ćete dobiti sina ili ćerku, a nema veze sa bapskim pričama

Iako ne planirate da uskoro ostanete u drugom stanju, vjerovato već sada imate osjećaj šta želite. Pol bebe određen je u trenutku začeća, a sada možda možete na nov način da otkrijete da li ćete dobiti Mišu ili Mašu.

Za razliku od bapskih priča vezanih za izgled trudničkog stomaka i jutarnje mučnine, ovaj način “naslućivanja” potvrđuje jedna naučna studija.

U opsežnoj studiji publikovanoj u časopisu “Plus One” praćeno više od 68 miliona porođaja za 23 godine, naučnici su došli do zaključka da žene koje su se malo ugojile tokom trudnoće imaju veće šanse da rode djevojčicu – 51 odsto beba koje su rodile mame koje su se ugojile manje od 20 kilograma tokom trudnoće bile su djevojčice.

Naravno, ova studija identifikovala je korelaciju, a ne uzrok. To ne znači da ćete ako pazite na liniju dobiti djevojčicu (genetika i onaj srećni trenutak određuju pol djeteta).

Međutim, kilogrami koje dobijate tokom trudnoće mogu da predvide da li ste pobijedili generalne šanse: nešto više od 51 odsto svih rođenih beba (uključujući i one u ovoj studiji) jesu dječaci.

Istraživači još uvijek ne mogu u potpunosti da objasne odnos između tjelesne težine i vjerovatnoće da će žena roditi roditi dječaka ili djevojčicu, ali otkrili su da su veće šanse da će žena koje ima malo kilograma i ozgubi bebu – izgubiti muški fetus. Jedan od razloga je to fetusi dječaka zahtijevaju više hranljivih materija za rast i razvoj, tako da je manja vjerovatnoća da će ih do punog termina iznijeti majke koje ne unose dovoljno kalorija, tvrde istraživači.

A to svakako ne znači da ćete izgubiti bebu ako se ne ugojite dovoljno.

Američki kongres akušera i ginekologa preporučuje da bi trudnica trebalo da se ugoji od 12 do 16 kilograma ako želi zdravu bebu – bez obzira na to da li želi djevojčicu ili dječaka.

Izvor: Telegraf.rs

You must be logged in to post a comment Login