Entuzijazam na prvom mjestu

“Srebreničke novine” – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: 3

Broj: 22

Mart 1980. godine

Entuzijazam na prvom mjestu

Kada su članovi KUD-a Srednjoškolskog centra izašli na binu Kina u Srebrenici pripremivši prigodna program oko zavođenja samodoprinosa, vidjelo se odmah da se radi o učenicima čiji entuzijazam treba podržati i pomagati kako materijalno tako i moralno.

Vjerovatno su se mnogi posjetioci, i njih je bilo malo, sem učenika, zapitali, ne rađa li se novi kostur KUD-a „Vaso Jovanović“ koji u posljednje vrijeme uopšte ne radi.

Čini nam se da o kulturi pričamo reda radi a problem je veoma ozbiljan. I nije samo problem u prostoru kako to tumači rukovodstvo KUD-a „Vaso Jovanović“, kriza je, čini nam se, entuzijazam. I koliko god da je u programu učenika iz Srednjoškolskog centra bilo propusta toliko više je bilo iskrene ljubavi prema folkloru, igri, svirci, recitaciji…

Sigurno je samo jedno, njima treba pomoć, jer vrijedni učenici su se svojski založili da svojim sugrađanima daju malo razonode i zabave.

SIZ – kulture im je obezbijedio 10.000 dinara, to je naravno simbolično, ali je i to potvrda njihove realnosti, koja će se, nema sumnje, sigurno još više dokazati. Sigurno je i ovo, ukoliko im uistinu ne budemo pomogli, trud njihov sa profesoricom Ljiljanom Petrović, će biti uzaludan.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Sadiku Salimoviću na ustupljenom materijalu iz privatne kolekcije. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Narodnoj biblioteci Srebrenica jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login