Dušan Pejić uskoro postaje doktor nauka

Upisivanjem 73 desetke u indeks Dušan Pejić je još jednom opravdao svoj dosadašnji rad i rezultate, a obrazovanje će završiti doktorskom disertacijom i najvećim zvanjem.

Početkom novembra prošle godine mu je u Novom Sadu u Matici Srpskoj uručeno priznanje za prvo mjesto za Nagradu Ljubiša Stojanović koje je i najveća nagrada.

Ranije je jednoglasnom odlukom šestočlanog žirija donesena odluka da prvu nagradu dodijeli Dušanu Pejiću, sa Filozofskog fakulteta Pale, za rad Jezičko-stilske dominante u romanu „Naše tamnovanje“ Jezdimira Dangića.

Pejić se istakao kroz osnovnu i srednju školu, a proglašen je najboljim studentom Univerziteta Istočno Sarajevo.

On je proglašen za najboljeg studenta Filozofskog fakulteta na Palama, Katedra za srbistiku – srpski jezik i književnost koji je osnovne studije završio sa prosjekom 10 kao i najmlađi guslar koji iza sebe ima niz uspjeha, a i dalje je skroman mladić koji svojim radom, rezultatom najbolje govori o sebi.

Završio je master, upisao je doktorske studija u Beogradu koje završava i priprema doktorsku desertaciju.

Ova nagrada je još jednom pokazala o kakvom stručnjaku se radi i da je trud tokom školovanja primijećen i prepoznat, a svakako to i sam dokazuje i pred njim je izuzetna profesionalna karijera.

Dušan se istakao i na guslama za koje shodno prilikama pisao pjesme koje su nagrađivane.

Kroz pripravnički staž u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Pejić se takođe pokazao kao profesionalac i kolega, te su i očekivanja da jedan ovakav kadar dobije i stalno radno mjesto na kojem se može usavršavati i dati svoj doprinos nauci i jeziku.

Ove godine karijeru nastavlja tamo gdje je bio najbolji, na Filozofskom fakulteta na Palama, Katedra za srbistiku – srpski jezik i književnost.

You must be logged in to post a comment Login