Dušan Pejić iz Srebrenice najbolji student Univerziteta I. Sarajevo

Momak koji se tokom čitavog školovanja isticao predanim radom, znanjem i društvenim angažmanom jedan je najboljih studenta Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevo, Katedre za srbistiku Filozofskog fakulteta sa prosjekom 10,00.

Pejić, koji je osnovnu školu i Gimnaziju završio u Srebrenici, studij za srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Palama upisao je sa namjerom da ostvari želju koja mu se javila još u petom razredu osnovne škole, piše Katera.

„Divno je studirati ono što se voli, a naročito kad ti predaju eminentni stručnjaci, kakvih je na Katedri za srbistiku dosta, od kojih su neki i akademici. Sa osnovnih studija nosim lijepe uspomene i vrlo pozitivna iskustva“, rekao je Pejić u izjavi za Kateru.

On kaže da su ga književnost i srpski jezik interesovali od malih nogu, te se na tim oblastima usavršavao i mimo redovne nastave u školi, iz čega je proisteklo odlično predznanje sa kojim je došao na fakultet.

„Znao sam šta i koliko znam, šta volim, koji su mi afiniteti i ciljevi u životu, pa mogu reći da sam bio u potpunosti siguran u sebe na počecima ovoga divnog putovanja kroz srpsku filologiju. Vjerovao sam u sebe, bio sam spreman na predan rad i očekivao sam da će mi i uspjesi biti visoki, u skladu s tim, ali nikad mi nije bio cilj da imam sve desetke niti sam se time opterećavao“, kaže Pejić, objavila je Katera.

Foto: Katera

You must be logged in to post a comment Login