“Đurđevdanski dani – Bratunac 2019”: Nastupa Jelena Tomašević

U Bratuncu i ove godine biće održana tradicionalna osamnaesta kulturno-sportska manifestacija “Đurđevdanski dani – Bratunac 2019” koja počinje 30. aprila i traje do 6. maja.

U organizaciji Doma kulture Bratunac, a pod pokroviteljstvom Opštine Bratunac, ovogodišnja manifestacija ponudiće raznovrstan zabavni, kulturni i sportski program.

Prvog dana festivala biće predstavljeno stvaralaštvo Osnovne škole “Branko Radičević” i Dječijeg obdaništa “Radost” iz Bratunca od 19.00 časova na gradskom trgu, a druge večeri, 1. maja, na istom mjestu predstaviće se i OŠ „Vuk Karadžić“ Bratunac i OŠ „Petar Kočić“ Kravica.

U četvrtak, 2. maja, odigraće se turnir u odbojci od 10.00 časova u Sportskoj dvorani, a od 18.00 časova kolektivna izložba likovnih radova u Galerija Doma kulture Bratunac gdje če biti izloženi radovi: Save Vukadinovića, Aljoše Buhe, Bojana Grujića, Aleksandra Tomića, Jovana Radović, Marije Banduka, Dragana Erića i Ivana Krsmanović.

Istog dana od 19.00 časova održaće se druga Smotra Đurđevdanskog folklora gdje će nastupiti osam kulturno-umjetničkih društava.

U petak, 3. maj, održaće se veliki kros, a od 21.00 sat koncert Jelene Tomašević.

Biće održano i takmišenje u ribolovu, „KUP Drinskih gradova Bratunac 2019“ Polom, Rajska plaža od 8.00 časova u subotu 4. maj, a od 21.00 koncert „Katera“ iz Istočnog Sarajeva  i aksutična svirka Gnijeva Anđela iz Bratunca, a 5. maja održaće se turnir u košarci.

Manifestacija će se završiti 6. maja, vjerskim obredom, lomljenjem kolača.

You must be logged in to post a comment Login