Državno prvenstvo u Kung fu disciplini održaće se u Srebrenici

Srebrenička kung fu sekcija, zajedno sa Wu shu savezom Bosne i Hercegovine, organizovaće 16. oktobra državno prvenstvo ovog sporta u Srebrenici, koje bi se trebalo održati u sali Prve osnovne škole u ovom gradu.

„Ovo je prvi put da se jedno ovakvo prvenstvo održava u Srebrenici, na čemu smo veoma počastvovani. Iako je kung fu sekcija u Srebrenici relativno mala, ipak je Wu shu savez BiH odlučio da podrži ovo prvenstvo u našem gradu“, rekao je Isak Džanić, vođa srebreničke Kung fu sekcije.

Po njegovim riječima, na državnom prvenstvu trebalo bi se naći od 10 do 15 ekipa iz različitih gradova BiH sa oko 300 takmičara koji će se boriti u nekoliko disciplina, među kojima je Sanda, wing chung disciplina i druge.

„Dobili smo obećanje od opštinske uprave o finansijskoj podršci koja bi bila potrebna kako bi se organizovalo ovo prvenstvo. Radi se o iznosu od 2.500 KM sa kojim bi pokrili osnovne troškove prvenstva“, rekao je Džanić.

Isak Džanić kung fu

On je rekao da će ekipa iz Srebrenice imati od 7 do 10 takmičara i da očekuje dobre rezultate od svojih polaznika. Iako daju sve od sebe da budu spremni za ovo prvenstvo, kao i druga takmičenja na koja idu, kung fu ekipa iz Srebrenice suočava se sa nedostatkom adekvatne opreme za obavljanje treninga, što znatno utiče i na krajnje rezultate ovog tima.

„Već bi od 15. avgusta trebali krenuti sa intenzivnijim pripremama. Trenutno smo u deficitu sa opremom neophodnom za vježbanje ove discipline, ali i sa prostorijama koje možemo koristiti za redovne treninge. Nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da vježbamo sa potrebnom opremom i da spremni dočekamo prvenstvo u našem gradu“, rekao je Džanić.

On je dodao da će se nakon održavanja Državnog prvenstva u Wu shu u oktobru ove godine raditi i na Međunarodnom turniru u ovom sportu, planiranom za sljedeću Kulturno-sportsku manifestaciju „Dani Srebrenice“.

You must be logged in to post a comment Login