Drugo mjesto na festivalu “Nove nade – nove snage” momcima iz Srebrenice

Mladi Srebreničani, članovi pank benda S.P.U.K. sinoć su osvojili drugo mjesto na “11. festivalu pop rock grupa BiH – nove nade nove snage” u konkurenciji autorskih pjesama, koji se održao u amfiteatru Doma mladih u Sarajevu.

Bend S.P.U.K. čine tri momka iz Srebrenice, Mersed Ibrahimović (vokal/solo gitara), braća Denis (ritam gitara) i Davorin Sekulić (bas gitara) i Narcis Merdan (bubnjevi) iz Zenice.

“Obzirom da se radi o festivalu koji ove godine slavi 30 godina postojanja, i da su kroz taj festival počeli sad veliki bendovi bh. scene, normalno da nam je drago i da nam mnogo znači drugo mjesto, najviše što se promocije tiče. Ali biti drugi na ovom festivalu je bilo mnogo teže nego što smo mislili na početku kada smo se prijavili, trebalo je proći u finale prvo, a onda se takmičiti sa 10 finalista koji su stvarno zasluženo bili finalisti, i tu ima zaista odličnih bendova“, rekao je Davorin Sekulić.

Ovaj festival počeo je u aprilu i trajao je do sinoć kada je se održalo veliko finale na kojem je učestvovalo deset bendova i to iz Sarajeva “Kilimanjaro”, “Dolia”,”Essence Of Black”, “Bezbelije, “Pad sistema”,”Struja”, i “S.P.U.K.”, kao i bendovi “M.O.B.S.” iz Banja Luke, “Morebit” iz Maglaja i “Neki novi klinci” iz Breze.

“Ono što me raduje je da još uvijek postoje festivali kao što je ovaj gdje mladi bendovi mogu da prezentuju svoj rad, a prije svega da se dobro zabave. Svakako mislim da jedan ovakav festival za svaki bend mnogo znači, neovisno da li je on pobjednik ili ne”, rekao je Denis Sekulić i dodao da misli da je žiri prepoznao njihov trud i rad i zbog toga su zauzeli drugo mjesto.

Kako nam je rekao Davorin, bend S.P.U.K. planira do kraja godine završi svoj prvi album, ako za to bude dovoljno novca, kako kažu, jer svaka pjesma košta. Takođe, zadovoljni su jer često imaju nastupe po sarajevskim klubovima tako da će im ova nagrada dobro doći kao reklama da nastupaju i u drugim gradovima a i regiji.

Nagradu u konkurenciji autrskih pjesama podijelili su bend iz Sarajeva “Dolia” i Banja Luke “M.O.B.S.”, “S.P.U.K” drugo mjesto. U konkurenciji izvođenja pjesama drugih autora nagradu su osvojili najmlađi učesnici ovog festivala grupa “Neki novi klinci” iz Breze, oni su takođe osvojili prvo mjesto u konkurenciji najmlađih učesnika dok je dok je drugo mjesto pripalo grupi “Struja”, piše Mojportal.ba.

Momci iz benda S.P.U.K. za pjesmu “McDonalds”, koju su nedavno objavili pripremaju spot koji treba da bude uskoro gotov. Poslušajte pjesmu.

You must be logged in to post a comment Login