Druga pobjeda Begića u profesionalnom boksu

Mladi bokser Alem Begić juče je zabilježio svoju drugu pobjedu u profesionalnoj karijeri protiv iskusnog Gorana Ristića.

Kako nam je rekao Begić, prva runda bila je izjednačena da bi u drugoj rundi oba boksera pojačala tempo što je bilo u korist mladog Begića koji je na kraju druge runde jakim i preciznim udarcem oborio Ristića.

“Meč je zatražio sve od mene i uspješno sam ga savladao”, ističe Begić i dodaje da je i publika bila uz njega tokom čitavog meča.

Oba boksera pokazala su izuzetnu tehničku i fizičku spremnost ali i dobar meč za publiku u Hannoveru. Begić je obavio pripreme u Olimpijskom kampu u Heidelbergu što mu se isplatilo.

“Moj protivnik je veoma iskusan borac. Već kao amaterski bokser, boksovao je za poznatog boksera Tadiju Kačara i osvajao zlatnu rukavicu u Beogradu, a kao profesionalac je do sada boksao sa jakim protivnicima i skupio, u tim mečevima, mnogo iskustva”, kaže Begić.

Alem Begić je profesionalni bokser koji uskoro puni 28 godina i do sada je boksova dva profesionalna meče i oba je pobjedio. Prvi meč boksovao je u Srebrenici, svom rodnom mjestu, protiv Stelian Anghelus Voicu iz Rumunije.

Ovaj meč pratile su njemačke televizije NDR i RTL.

You must be logged in to post a comment Login