Donacije za 28 malinara iz Srebrenice

U okviru projekta „Održiva Srebrenica-socijalno stanovanje i ekonomska reintegracija“ podržano je 28 malinara iz Srebrenice, sa kojima je ova međunarodna organizacija potpisala ugovore o donaciji sistema za navodnjavanje.

Proizvođači maline sa područja opštine Srebrenica, njih 28, dobili su besplatne sadnice ovog jagodičastog voća u decembru prošle godine, a tokom prošle sedmice su im instalirani sistemi za navodnjavanje, koje je obezbijedila humanitarna organizacija CRS.

Malinari poručuju da planiraju proširenje zasada kako bi unaprijedili razvoj poljoprivrede u Srebrenici, koja je većini stanovnika ove opštine, postala osnovni izvor prihoda. Malinari koji su dobili ovu donaciju, prethodno su učestvovali na stručnoj obuci koja je imala za cilj da proizvođači maline na svojim imanjima unaprijede rod ovog jagodičastog voća.

Projekat „Održiva Srebrenica-socijalno stanovanje i ekonomska reintegracija“ finansira Ambasada Kraljevine Holandije u BiH, a sufinansiraju Federalno ministartvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Opština Srebrenica.

Prijatelji Srebrenice

You must be logged in to post a comment Login