Donacija Sberbank BH značajna za FK “Guber”

FK “Guber” Srebrenica osvojio je vrijednu donaciju u iznosu od 5 000 KM od strane Sberbank BH, koja je u saradnji sa Emirom Spahićem, kapitenom naše reprezentacije, organizovala kampanju “Napravite pravi potez” u cilju promocije i afirmacije fudbala i sporta. Na poziv se prijavilo 40 klubova iz BiH a 5 je osvojilo nagradu.

“Moram da naglasim da nam je naš kapiten, Emir Spahić pomogao da uđemo u uži krug i da nas izaberu. Mi smo simbolično primili ček od Sberbank BH a naredne sedmice očekujemo da će biti uplaćena ta sredstva,” rekao je Suljo Čakanović, predsjednik FK “Guber” Srebrenica.

Sberbank BH ovu akciju pokrenula je i povodom odlaska naše reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil, kako nam je rekao Čakanović, sredstva će biti uplaćena najdalje do početka prvenstva, obećali su iz ove banke.

FK “Guber” je na pragu najvećeg uspjeha u svojoj istoriji i ide u baraž protiv FK “Lokomotive” iz Brčkog. Ovo je velika šansa za naše momke da se plasiraju u Drugu ligu Republike Srpske i ostvare najbolje moguće rezultate.

“Nismo bili u prilici da tražimo od Opštine redovne tranše koje ona uplaćuje a sve u cilju solidarisanja sa poplavama koje su zahvatile naša područja, da se sredstva usmjere tamo gdje je neophodnije. Dio ove donacije iskoristićemo za izmirenje dugovanja prema igračima prvog tima kao i  dugovanjima prema trenerima mlađih selekcija,” istakao je Čakanović.

Postoje određena dugovanja prema igračima, gdje klub pokušava pronaći sredstva kako bi se platili igrači. U razgovoru sa Čakanovićem, rekao nam je da razumije igrače jer mali broj njih ima stalan posao, a većini je to jedini izvor primanja u porodici, te da će pronaći način kako bi se igrači platili. Čakanović je pozvao igrače da budu strpljivi jer i Opština Srebrenica, nakon poplva, ima pune ruke posla kako bi se sanirala nastala šteta.

“Imajući u vidu da su to sredstva predviđena za fudbalske omladinske škole, dio sredstava uložićemo za razvoj sporta na našoj opštini, tj. na razvoj pionirske i kadetske selekcije,” dodao je Suljo Čakanović, predsjednik FK “Guber” Srebrenica.

Naš klub je obezbijedio trenere, opremu i teren za mlađe selekcije sve u cilju promocije sporta, tako da će dijelom ove donacije biti izmirene obaveze i prema trenerima mlađih selekcija.

You must be logged in to post a comment Login