Dom zdravlja Srebrenica dobiće novu laboratoriju, fasadu i krov

Nakon unutrašnje rekonstrukcije srebreničkog Doma zdravlja, ove godine rotarijanci će finasirati i obnovu krova, fasade kao i uređenje i opremanje laboratorije.

Nedeljko Simić, predsjednik Rotary cluba Srebrenica rekao je da je iz rotari fonda obezbijeđeno 125.490 dolara, od čega je 50.000 KM učešće Opštine Srebrenica, za projekat unapređenja zdravstvene zaštite, uštede energije, energetske efikasnosti i obuke medicinskog osoblja.

“Ovaj projekat realizujemo sa našim kolegama iz Rotary cluba Klosterneuburg gdje je planirano opremanje laboratorije kao i uređenje prostorija, hodnika, toaleta za pacijente i osoblje. Takođe, planirana je obnova krova, oluka, okapnica, postavljanje toplotne izolacije i nove fasade kao i drugih sitnih radova koji nisu obuhavćeni prošlogodišnjom rekonstrukcijom”, ističe Simić.

Ovim projektom završiće se svi radovi na zgradi Doma zdravlja čime će se smanjiti troškovi i unaprijediti uslovi rada i usluge pacijentima.

Prema riječima Simića, nakon radova na infrastrukturi i opremanja biće održani stručni seminari za menadžment i sve zaposlene Doma zdravlja Srebrenica.

Simić kaže da je ovaj projekat izuzetno važan jer unapređuje zdravstvenu zaštitu, posebno usluge ovdašnje laboratorije i građanima omogućava kvalitetno liječenje uz manje troškove.

Prošlogodišnji projekat rekonstrukcije unutrašnjosti Doma zdravlja u vrijednosti od 478.000 KM finansiralo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u iznosu od 336.000 i Opština Srebrenica sa preostalih 142.000 KM.

You must be logged in to post a comment Login