Dom zdravlja Bratunac vlastitim sredstvima kupio sanitet

Jedan od pozitivnih primjera zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj je Dom zdravlja Bratunac koji unapređuje zdravstvenu zaštitu i posluje pozitivno.

Direktor Doma zdravlja Bratunac dr Aleksandar Vasić kaže da su nabavili novo sanitetsko vozilo vrijedno 70.000 KM.

„Najveći problem koji smo imali do sada odnosio se na dotrajali vozni park koji već aktivno rješavamo. Isporučen nam je nov sanitet koji smo finansirali vlastitim sredstvima, a nedavno je stigao kombi za prevoz pacijenata na dijalizu u Zvornik“, rekao je Vasić.

Sanitet je sinoć stigao u Bratunac.

Vasić kaže da je u kratkom roku nabavljeno više uređaja među kojima su spirometar, aparat kojim se ispituje funkcija pluća i zubni rendgen, a završeni su i radovi na rekonstrukciji rendgen kabineta i nabavljena je komere za razvijanje filmova i kaseta za filmove.

Od strane Rotary cluba Srebrenica, Domu zdravlja Bratunac prije nekoliko dana Nedeljko Simić urućio je ultrazvučni aparat čime je unapređena dijagnostika i uslovi rada.

Novi Doma zdravlja u Bratuncu zvanično je otvoren krajem 2017. godine, modereno je izgrađen, na 1.900 kvadratnih metara u koji je uloženo 2,1 miliona KM i može da bude u funkciji za potrebe 25.000 osiguranika, a koristi ga 15.000 osoba.

You must be logged in to post a comment Login