Dom zdravlja Bratunac biće završen do marta naredne godine

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Doma zdravlja Bratunac odvijaju se prema planu.

Prema riječima direktorice Snežane Stojanović do kraja godine biće završeni spoljašnji radovi.

“Do kraja ove godine biće obavljeno spoljašnje uređenje zgrade i rušenje starog dijela zgrade na kojem će se izgraditi novi dio zgrade sa 1.900 kvadratnh metara, a dobićemo i novu opremu za medicinske usluge za 15.500 pacijenata”, rekla je Stojanovićeva.

Ona je naglasila da će bratunački Dom zdravlja nakon ovih investicija olakšati rad zdravstvenih radnika i imati veću efikasnost u pružanju usluga.

“Naši pacijenti neće morati putovati u Zvornik jer je planirano kompletno opremanje laboratorije što će pružati brže i jeftinije usluge pacijentima”, rekla je ona.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske obezbijedilo je 70 odsto sredstava, a opština Bratunac ostalih 30 odsto, kao i sami projekat, takođe i nadzor na izgradnju Dom zdrvlja.

Ukupna vrijednost izgradnje iznosi 2.126.534 KM, pritom se opština obavezala da vraća kredit od 620.000 KM, a koje je Dom zdravlja podigao upravo u svrhe izgradnje. Osim toga, opština je obezbijedila dodatnih 120.000 KM za zemljište, projekat, nadzor izgradnje i infrastrukturu kao i dodatnih 40.000 za rušenje starog objekta Doma zdravlja Bratunac.

Foto: M.P

You must be logged in to post a comment Login