Doktor Matić dobitnik Povelje Komore doktora stomatologa RS

U povodu 20 godina od osnivanja Komore stomatologa Republike Srpske sinoć je u Banjaluci održana svečana akademija na kojoj je nagrađen i doktor stomatologije Radosav Matić iz Bratunca.

Doktoru Matiću, kojeg podjednako vole i Bratunčani i Srebreničani, uručena je Povelja za rezultate na unapređenju stomatološke nauke i struke kao i ostvarivanju ciljeva i zadataka Komore doktora stomatologije RS.

Njegov profesionalni angažman, usavršavanje i rad prepoznala je stručna komisija koja ga je predložila za ovu nagradu.

Doktora Matića, ili doktora Rada kako je poznat među prijateljima i pacijentima, u Bratuncu i Srebrenici poznaju svi, mnogi su njegovi pacijenti, a veliki broj ljudi iz okoline i dijaspore rado dolaze u njegovu ordinaciju.

Dugo vremena imao je ordinaciju u Srebrenici, ali je morao da je preseli u Bratunac gdje i danas uspješno radi.

Kao doktor stomatologije vrlo često, shodno poslovnim i porodičnim obavezama, pohađa edukacije i usavršavanja u regionu i šire, a njegov profesionalni angažman prepoznat je i ovom nagradom.

Kao čovjek, nikada ne govori mnogo o svom uspjehu, čak i onda kada bi to trebalo za to da se čuje.

Doktor Rade je i veliki humanitarac, barem iz onoga što nam je poznato, uvijek je spreman da pomogne ljudima.

Na svačanoj akademiji sinoć je predstavljena monografija 20 godina postojanja Komore i dodijeljene godišnje nagrade zaslužnim kolegama i saradnicima koji su dugogodišnjim aktivnim djelovanjem značajno unaprijedili i doprinijeli razvoju stomatološke djelatnosti i položaju struke u društvu, kao i ostvarivanju ciljeva i zadataka Komore.

You must be logged in to post a comment Login