Dodijeljene nagrade najuspješnijim proizvođačima

U okviru 10. Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma “Dani maline” dodijeljene su nagrade najuspješnijim proizvođačima u oblasti malinarstva, mljekarstva i plasteničke proizvodnje.

Iz oblasti malinarstva nagrade su uručene proizvođačima iz Vlasenice, Milića, Bratunca i Srebrenice.

Za najboljeg proizvođača maline iz Milića proglašen je Dragan Cvetković, iz Vlasenice Milan Milić, a najbolji proizvođač maline iz Srebrenice je Milija Filipović.

Četiri proizvođača maline iz Bratunca su dobili nagrade, i to Krsto Simić, koji je zauzeo 4. mjesto i dobio robnu nagradu u iznosu od 450 KM i plaketu Opštine Bratunac, Milenko Stojanović dobio je 550 KM robne nagrade i bronzanu plaketu za osvojeno 3. mjesto.

Cvijetin Đokić osvojio je drugo mjesto za najboljeg proizvođača maline, kao i nagradu od 650 KM i srebrnu plaketu Opštine Bratunac.

Zlatnu plaketu i titulu najuspješnijeg proizvođača maline u opštini Bratunac dobio je Ivan Stojanović, kome je ove godine izostala novčana nagrada, jer je istu osvojio i prošle godine.

Sponzor novčanih nagrada je međunarodna organizacija CARE International u okviru projekta “Uključiv ekonomski rast i stvaranje zaposlenja u istočnoj BiH-regija Birač“, koji finansira Evropska unija kroz IPA-u 2013, a sufinansiranje obezbjeđuju Austrijska razvojna agencija (ADA) i CARE Austrija.

Za najuspješnije proizvođače mlijeka proglašeni su Radojka Petrović, Muhamed Mehmedović i Osman Muharemović.

Najuspješniji u plasteničkoj proizvodnji su Bojana Mandić, Rada Erić i Munira Hajdarević.

Svi nagrađeni dobili su zahvalnice i plakete Opštine Bratunac, a zahvalnice i plakete dodijeljene su i hladnjačama koje otkupljuju malinu u ovim krajevima.

You must be logged in to post a comment Login