Dnevni centar u Potočarima i ove godine otvoren za djecu i mlade

Dnevni centar za djecu i mlade u Potočarima krenuo je sa radom prošle godine uz podršku Međunarodnog foruma solidarnosti “Emmaus” i In fondacije i ove školske godine otvoren je za svu djeci i mlade.

Centar se nalazi u sklopu Internata za djecu MFS “Emmaus” u Potočarima i otvoren je za mlađu grupu djece od 10:30 do 14:00 časova, a drugu stariju grupu djece u poslijepodnevnim satima.

Ovo je druga godina kako ovaj Dnevni centar postoji i evidentno je prisustvo većeg broja djece u prostorijama centra i aktivnostim koja se realizuju.

“Dosadašnjim radom i aktivnostima Dnevni centar je opravdao očekivanja, te su djeca i roditelji pokazali veliku zainteresovanost i posjećenost, što mnogo raduje implementatore projekta. Dnevni centar će za svoje polaznike ponovo osigurati širok spektar aktivnosti koji su prilagođeni uzrastu i interesovanju djece. Neke od njih su: pomoć pri izradi domaće zadaće, kreativne i ritmičke radionice, sportske aktivnosti, kulturno-zabavne aktivnosti, informatičke radionice, izložbe i priredbe, kao i individualni rad sa djecom”, poručuju iz organizacije MFS “Emmaus”.

You must be logged in to post a comment Login