Dječiji vrtić “Poletarac”

Javna ustanova dječiji vrtić „Poloterac“ – ustanova koja se bavi institucionalnim zbrinjavanjem djece predškolskog uzrasta, promocijom značaja predškolske brige o djeci u smislu njihovog daljeg vaspitanja i obrazovanja.

U sastavu vrtića funkcionišu dvije igraonice, Igraonica „Drugarstvo“ u Potočarima u kojoj je organizovan cijelodnevni boravak za 18 mališana. Takođe u sklopu Dječijeg vrtića „Poletarac“ funkcioniše i igraonica u Skelanima u kojoj se trenutno organizuje trosatni boravak za 12 mališana.

U Dječijem vrtiću „Poletarac“ postoje dvije grupe, mlađa – jaslička mješovita grupa i starija grupe, starosti od 12 mjeseci pa do predškolskog uzrasta. Trenutno, u ustanovi boravi 43 mališna, takođe postoji povećan interes roditelja za ovaj vid vaspitno – obrazovanog rada na čemu se radi, kako bi se kapaciteti vrtića, tehnički i stručnih lica povećao shodno broju djece.

Ova ustanova ima šest zaposlenih ljudi, ali se i dalje bavi egzistencijalnim problemima u smislu da nedostaju osnovni materijali za rad kao i nedovoljan broj zaposlenih, radnik na održavanju čistoće, medicinski radnik i kvalifikovani vaspitači.

Dječiji vrtić „Poletarac“ ističe da ja najbitniji svakodnevni, stalni kontakt sa roditeljima korisnika vrtića i lokalnom zajednicom u cilju povećanja stepena kvaliteta usluge koju ova institucija nudi.

Javna ustanova dječiji vrtić „Poloterac“

Tel. +38756440917

E-mail: poletarac.srebrenica@yahoo.com

You must be logged in to post a comment Login