Dječiji vrtić “Poletarac” posjetio načelnika Durakovića

Dječiji vrtić “Poletarac” iz Srebrenice danas je u sklopu obilježavanja dana Dječije nedjelje posjetio načelnika Opštine Srebrenica, Ćamila Durakovića.

Mališani iz ove ustanove, zajedno sa svojim pjesmicama, recitacijma i porukama svojih prava, danas su posjetili Ćamila Durakovića, načelnika Opštine Srebrenica i njegov kabinet.

Ovo je drugi dan obilježavanja “Dječije nedjelje” u Srebrenici koju sporovodi vrtić “Poletarac” a posjeta načelniku je redovna aktivnost ove institucije čime djeca posjeću zgradu Opštine Srebrenica i upoznaju se sa njenom funkcijom i značajem.

“Današnji dan nam je jedan od ljepših, zato što smo u ponovnoj, tradicionalno posjeti kabinetu načelnika opštine, koji sa svojim saradnicma podržava sve naše aktivnosti. Djeca su, kroz sebi svojstven način, izrazila svoje želje i potrebe a to je, da se njihova prava poštuju a do nas odraslih je da im omogućimo uslove da se ta prava realizuju, ali isto tako da tražimo njihovu odgovornost u našoj zajednici”, rekla je Vesna Jovanović, direktorica Dječijeg vrtića “Poletarac” u Srebrenici.

Prilikom ove posjete mališani su imali i odrđena zahtjeve koje su saopštili načelnku. Jedan od ključnihi problema, kakao nam je rekla Vesna Jovanović, jeste da postoji veliko interesovanje roditelja da svoju djecu upišu u srebrenički vrtić, te da shodno sa trenutnim kapacitetom, ova institucija treba nove prostorije kako bi sva djeca iz Srebrenice imala mogućnost pohađanja predškolskog programa koji je značajan u njihovom daljem vaspitanju i obrazovanju.

“U okviru Dječije nedjelje koja se obilježava svugdje u svijetu, tako i kod nas, obdanište tradicionalno dolazi u posjetu lokalnih institucija. Jedan dan koji je predviđen za posjetu načelnika, gdje se djeci, na neki način približava ono što mi radimo ovdje, što je u jednom segmentu i razvoj djece, da im ne bude nešto strano u lokalnoj zajednici doći do načelnika Opštine Srebrenice. Mi dječici priredimo poklone, oni nama odrecituju pjesmicu, ispune nam srca, to je za mene jedna velika stvar koja se dešava i mi, aspolutno, pridajemo pažnju najmalođoj kategoriji koja će sutra biti umjestno nas”, rekao je o današnjoj posjeti mališana Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login