Dječiji vrtić “Poletarac” ispratio buduće prvake

Dječiji vrtić “Poletarac” iz Srebrenice danas je organizovao priredbu i dodjelu diploma za 28 predškolaca, budućih prvačića.

Mališani su pohađali pripremni program od marta do maja koji je finansiran od strane Ministarstva prosvjete i kulture RS.

“Od 28 upisane djece, njih 13 pohađalo je cjelodnevni boravak u vrtiću u sklopu programa pripreme pred polazak u školu”, rekla je vaspitačica iz vrtića Dragana Milinković.

Ona kaže da su za mališane ovo danas prve diplome koje su primili i da roditelji međusobno trebaju učiti zajedno sa djecom jer je lijepo sačuvati u sebi makar mali dio djeteta.

Ona se zahvalila svima, posebno predstavnicima Opštine Srebrenica i Policijske stanice Srebrenica koji su se odazvali pozivu.

“Ovdje radim gotovo 20 godina i ovo je prvi put da neko iz lokalne uprave, načelnik dođu na našu priredbu kao i policije”, istakla je Milinkovićeva.

Načelnik Srebrenice zahvalio se na pozivu i rekao da će ova lokalna zajednica učini sve da se poveća i podstakne rađanja i da nova zgrada vrtića bude još punija.

“Djeca su naša budućnost i bez njeih nema nam života na ovim prostorima”, rekao je Grujičić istakavši da je potrebno puno rada da se natalitet u Srebrenici poveća.

You must be logged in to post a comment Login