Dječiji performans oduševio: Počeli “Dani Srebrenice 2023”

Prigodnim programom predškolaca Dječijeg vrtića “Poletarac” zvanično je počela osamnaesta (privredna) i kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2023”.

Direktorica Dječijeg vrtića “Poletarac” Tifa Efendić zahvalila se svima koju su ovu manifestaciju prepoznali i omogućili da se po drugi put održi u sklopu “Dana Srebrenice” i da se iz Srebrenice pošalje poruka mladosti i života i svečano isprati 47 budućih prvaka.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić čestitao je svim predškolicam i poželio im da budu dobri ljudi, a sutra stručnjaci i profesionalci i uspješni u onom što budu radili.

Grujičić je tom prilikom i zvanično otvorio “Dane Srebrenice 2023” i kao najveći događaj ovogodišnje manifestacija najavio koncert Željka Samardžića.

Predškolci su priredili bogat i sadržajan program nakon čega su im dodjeljenje zahvalnice i pokloni.

Tokom dvanaest dana program je raspoređen na kulturne, sportske i zabavni sadržaj dok privrednih aktivnosti, promocija i sajmova neće biti.
Ovogodišnji program najviše je fokusiran na lokalne sportske, kulturne i zabavne manifestacije.

U planu je nekoliko promocija knjiga, izložbi, a nekoliko dana manifestacije svojim programom pokrivaju osnovna i srednja škola.

Tu su i dvije odvojene smotre folklora, šetnje, pješačenja, koncerti, koncert Željka Samardžića te jedna predstava “Hamlet u selu Mrduša Donja”, prema filmu iz 1974. godine, a nije navedeno koje pozorište izvodi ovaj komad.

Osamnaesta (privredno) kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2023” ove godine se održava pod motom „S ljubavlju iz Srebrenice!“ koji je tema likovnih i literarnih radova.

Pored Opštine Srebrenica koja je budžetom planirala 60.000 KM za ovu manifestaciju na plakatu je značajan broj sponzora što govori da je ove godine izdvojeno više novca neko ranije, dok je program prilično skroman i obiman.

Manifestacija se završava 6. juna.

Više fotografija sa priredbe predškolaca pogledajte na našim društvenim mrežama.

You must be logged in to post a comment Login