Dječiji hor Superar nastupa u Beču

Nakon ljetnje pauze i nekoliko značajnih nastupa za mališane iz Srebrenice danas su počele pripreme za nastup povodom Konferencije o integracije balkanskih zemalja u EU koja se održava u Beču.

“Djeca su se marljivo pripremala za predstojeći koncert u Beču povodom Konferenciji o integracije balkanskih zemalja u EU čije je osnivač Angela Merkel. Djeca će boraviti od 22. do 27. avgusta u Austriji gdje će sa svojim vršnjacima iz Srbije i Hrvatske pripremati prigodni muzički koncert koji će se održati 26. avgusta u 17.00 časova u Beču”, rekao je Ismar Porić, koordinator Superara Bosnia.

Nedavno, ovaj hor nastupio je pred papom Franjom prilikom njegove posjete Sarajevu.

Pored osoblja iz naše zemlje sa djecom će raditi i drugi stručnjaci iz velike evropske porodice Superara a u Srebrenici boravi Andy Icochea Icochea, dirigent i pijanista koji ima višegodišnje iskustvo u radu sa djecom.

Od septembra Superar u Srebrenici krenuće sa upisom novih članova koji mogu pohađati horsko pjevanje, klavir, klarinet, električnu i akustičnu gitaru, harmoniku, perkusije te časove njemačkog i plesa.

You must be logged in to post a comment Login