Dječija nedjelja u okviru Evropskog centra za civilni servis i zaštitu Franco Bettoli

Korisnici Dnevnog centra su nizom događaja i aktivnosti od 05. do 10. oktobra obilježili Dječiju nedjelju.

Realizovano je nekoliko edukativih radionica na temu dječijih prava. Načini rada su prilagođavani uzrastu djece. Tako su najmlađi polaznici Dnevnog centra svoj stav i dječija prava izrazili kroz crtež.

U okviru Dječije nedjelje organizovane su likovne i kreativne radionice pod nazivom „Hoću djelom da ti kažem“ gdje su djeca kroz umjetničke radionice pokušali skrenuti pažnju odraslih na svoja prava.

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje u centru su organizovane razne zabavne i takmičarske igre. Kroz razne spotrske aktivnosti djeca su upoznata i sa mnogim tradicionalnim igrama koje su prilagođene njihovom uzrastu. Kroz spotrske sadržaje djeci se ukazalo na značaj sporta za zdrav i pravilan rast i razvoj djece na što svako od njih ima pravo.

Uz malu pomoć roditelja i uposlenika MFS “Emmaus” u Potočarima korisnici Dnevnog centra su organizovali maskembal gdje su različitim maskama i kostimima princeza, vila i drugih likova iz dječije mašte pokazala svoju kreativnost. Djeca su uz muziku, igru, ples i prigodnu zakusku uživala u društvu svojih drugara iz Dnevnog centra.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa Područnom školom u Potočarima i Narodnom bibliotekom iz Srebrenice, djeca su imala priliku da prisustvuju predstavi „Nasilje nema opravdanje“ u izvedbi poznatog glumca Zijaha Sokolovića.

U saradnji sa Organizacijom SOS Dječija sela BiH, podružnica Srebrenica po programu Super bus, djeca su učestvovala na edukativnoj radionici koja nosi naziv Dječija prava su zakon, saopšteno e iz MFS “Emmaus”.

You must be logged in to post a comment Login