Djeca otputovala na muzički kamp u Rovinj

Učesnici ljetnjeg terapeutskog kampa u Rovinju jutros u 6.00 časova otputovali su u Hrvatsku.

Građanska inicijativa za podršku učešća djece sa smetnjama u razvoju i socijalno ugroženih kategorija prošle godine je počela sa prikupljanjem sredstava kako bi mališani iz Srebrenice, Bratunca i Šekovića otišli na ovaj značajni kamp u Hrvatskoj. Na kamp je otišlo 31 djete, zajedno sa stručnim edukatorima i vaspitačima.

Po drugi put na kampu učestvuju djeca iz Udruženja “Leptir” koja nemaju mogućnost da ljetuju.

Zahvaljujići mnogim pojedinicma i organizacijama inicijativa je prikupila 10.000 eura od čega je sa 4.500 pomogla organizacija Consulta Provinciale del Volontariato Per La Protezione Civile d’ Arezzo, Italy, predvođena dr Gabrielle Romanini i mr. Paolo Emilio Cherubini koji su uspjeli da prikupe sredstva u Italiji.

“Pokrenuti rezultatima, te energijom i entuzijazmom djece i njihovih roditelja koji su bili dio kampa prošle godine, ponovo smo se okupili i zacrtali sebi cilj da i ove godine uključimo minimum 30 djece koja zaista trebaju našu pomoć i podršku. Za razliku od ranije, ove godine se lokalni tim organizovao i preuzeo inicijativu pronalaska sredstava prvenstveno na lokalnom nivou, ali i kroz lične kontakte i kontakte prijatelja iz inostranstva”, istakla je Milena Nikolić iz navedene građanske inicijative.

Ljetnji muzičko-terapeutski kamp održaće se od 5. do 11. avgusta 2015. godine u Rehabilitacijsko-edukacijskom centru MARE, Rovinj, Hrvatska.

Kamp puni 20 godina od kada je prvi put počeo da se održava a pokrenuo ga je profesor i muzikolog Nigel Ozborn iz Škotske koji je uz pomoć prijatelja do sada pomogao da se tradicija kampa nastavi. Već pet godina u aktivnostima kampa uključeni su muzičari i volonteri iz Srebrenice.

Naši prijatelji koji borave na kampu izvještavaće nas kako se djeca zabavljaju na ljetovanju.

You must be logged in to post a comment Login