Djeca iz Srebrenice i Bratunca u posjeti Zemaljskom muzeju BiH

Učenici iz Muzičke škole “Superar” Srebrenica koju čine djeca iz Skelana, Potočara, Srebrenice i Bratunca danas su bili gosti potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića u Sarajevu.

Za 70 djece iz škole “Superar” pripremljen je raznovrstan program, posjeta Zemaljskog muzeja u Sarajevu, Baščaršije i kina Cinema City koje federalna vlada već duže organizuje u okviru aktivnosti namijenjenih djeci i mladima.

“U saradnji sa Udruženjem građana ‘Superar’ Srebrenice organizovali smo jednodnevnu posjetu Sarajevu polaznika muzičke škole među kojima su i djeca s posebnim potrebama. Nakon informisanja o sadržajima Zemaljskog muzeja BiH, odvešćemo ih na ćevape na Baščaršiju, te na filmsku projekciju u Cinema City”, istakao je Dunović.

Mališani iz muzičke škole imali su fantastičan dan i kiša koja je padala nije im pokvarila izlet u Sarajevu. Kako bi posjeta protekla što bolje za to se pobrinula Policija Kantona Sarajevo čiji su službenici čitav dan proveli sa djecom i na kraju družena uručila im simbolične poklone i pozvali ih da ponovo budu njihovi gosti.

“Naša škola tokom ove godine bila je na mnogo putovanja i nastupa u našoj zemlji i vani tako da je ova posjeta posebna jer će mališani imati priliku posjetiti Zemaljski muzej BiH i posjetiti Sarajevo, što je za neke prva posjeta i muzeju kao i Sarajevu”, rekao je Ismar Porić, direktor “Superara” u Srebrenica.

Nakon povratka kući djeca su prepuna utisaka o posjeti Sarajevu, muzeju kao i kinu. Već sutra škola nastavlja svoje redovne aktivnosti i pripreme za naredne nastupe.

Autor teksta i fotografije: M. Kojić

You must be logged in to post a comment Login