Djeca iz Srebrenice bez medalja na Sportskim igrama mladih u Sarajevu

U Srebrenici su 05. avgusta odigrane Sportske igre mladih na kojima je učešće uzelo nekoliko stotina mališana iz Bratunca, Ljubovije, Sapne, Tuzle i Srebrenice. Kako su nam rekli organizatori, mališani iz Srebrneice do sada u finalu nisu među prva tri mjesta. Ostala je još odbojkaška ekipa koja se takmiči danas.

finale sportske igre mladih 01

Sarajevo je od utorka domaćin najboljim mladim sportistima sa područja cijele Bosne i Hercegovine, pobjednicima četvrtih BH Telecom Sportskih igara mladih. Takmičenja u uličnoj košarci i malom nogometu za kategorije 1998. godište i mlađi i 2002. godište i mlađi privukla su pažnju mnogih, a na lica djevojčica i dječaka izmamila osmijehe i poneku suzu zbog izgubljene utakmice.

Žaklina Milošević, djevojčica iz Vlasenice, čija je ekipa ‘Kruševik’ osvojila prvo mjesto u uličnoj košarci, istakla je kako joj je ovo prvi put da učestvuje na Igrama: „Osvojiti zlato u Sarajevu u tako teškoj konkurenciji za nas je veliki uspjeh. Bilo nam je jako lijepo na Igrama, grad nam se mnogo svidio, a nadamo se da ćemo doći i naredne godine i braniti titulu pobjednika.“

finale sportske igre mladih 03

Mališane je u Sarajevu u utorak dočekao i kapiten košarkaške reprezentacije BiH, Mirza Teletović, koji je u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu odradio trening sa njima u okviru projekta “Fer igra za fer djetinstvo”, koji Igre provode u saradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a

U proteklom periodu Igre su posjetile 25 bh. gradova i tako uljepšale raspust mališanima širom naše zemlje. Pobjednici takmičenja iz tih gradova, njih 1.827, do subote 23. avgusta boravit će u glavnom gradu BiH, gdje će se kroz sport upoznavati i graditi prijateljstva.

Prve medalje dodijeljene su u srijedu navečer, a zlato, srebro i bronza putuju u Visoko, Vlasenicu, Mostar, Konjic, Banoviće, Tešanj, Gradišku, Bijeljinu, Cazin, Livno, Brčko i Tuzlu.

finale sportske igre mladih 04

Finalisti Igara u Sarajevu dočekani su na najbolji mogući način, a naredni dani i takmičenja u odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, šahu, tenisu, stonom tenisu i badmintonu biće prilika za stvaranje mnogih lijepih uspomena.

Sportske igre mladih

You must be logged in to post a comment Login