Direktor Superara Ismar Porić dobitnik nagrade “Filipin anđeo”

Muzička škola “Superar” iz Srebrenice za kratko vrijeme postala je prepoznatljiva i van granica naše zemlje. Direktor i koordinator „Superar“ Srebrenica Ismar Porić dobio je prestižnu glavnu nagradu „Filipin anđeo“ u Njemačkoj.

Nagrada Poriću uručena je u subotu u dvorcu Sayn kod Koblenca u Njemačkoj za humanitarni rad kao inicijator kampanje „Kad se srca slože“ koja je prikupljala sredstva za pomoć žrtvama prošlogodišnjih poplava u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Za ovu kampanju snimljeni su pjesma i video spot „Love people“ za koju je muziku napisao Mirko Šenkovski, a tekst su potpisali Mirko Šenkovski i Ismar Porić. Prikupljena sredstva su upućena muzičkim školama iz regiona, koje su u poplavama uništene.

Od 2004. godine nagrada „Filipin anđeo“ dodjeljuje se mladim Evropljanima za poseban doprinos u oblasti kulture, socijalne zaštite i ekologije.

“Ova nagrada je svakako još jedno priznanje i Superar horu iz Srebrenice, u kojem skupa pjevaju djeca bošnjačke i srpske nacionalnosti, jer sada više nego ikad, muzika dokazuje da je jezik koji nas sve povezuje i ruši nepotrebne ograde ljudskog uma među narodima”, navodi se u saopštenju Superara Bosnia.

You must be logged in to post a comment Login