Dijaspora ulaže u Srebrenicu: Počela izgradnja pilićarnika

Nakon ideje koja je započeta 2016. godine, počeli su radovi na izgradnji objekta u Sućekoj za uzgoj i tov pilića koji gradi Safet Alić koji danas živi u Švajcarskoj.

Prema pisanju portala Faktor.ba u ovaj pogon biće uloženo oko 2 miliona KM, dok će obejkat biti kapciteta 100.000 pilića, a investitor očekuje podršku institucija.

„Ako bude sve teklo po planu i ako budem imao podršku nadležnih institucija, planiram da projekat bude završen naredne godine. Imam dogovorenu i kompaniju koja će otkupljivati piliće. Prema mojim procjenama, na ovoj farmi će biti zaposleno 10 radnika“, kaže Alić, javlja Faktor.ba.

Radove je posjetio i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić koji je čestitiao Aliću na odluci da investira u svoj kraj i pozvao sve ljude da pomognu.

Safet Alić u Srebrenicu je investirao više od 2 miliona KM, a kupio je zgradu u centru grada koju je adaptirao i otvorio motel, kao i druge objekte.

Alić je od 2000. godine u Švajcarskoj gdje je pokreno svoj biznis, firma koja se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina, odakle značajna sredsta ulaže u Srebrenicu.

You must be logged in to post a comment Login