Deveti razredi u posjeti Domu zdravlja Srebrenica

Učenici devetog razreda iz Srebrenice i Potočara danas su imali priliku upoznati se sa radom Doma zdravlja Srebrenica i saznati više o profesiji medicinskog radnika a sve u cilju upoznavanja i izbora srednje škole i budućeg zanimanja.

Kako su nam rekli organizatori ove posjete, Dnevni centar za djecu i omladinu Srebrenica, svrha jeste da se djeca upoznaju sa profesijama, profesionalno orijentišu, ovog puta sa medicinskom sturkom kako bi na što bolji način imali uvidi u izbor srednje škole i budućeg zanimanja.

“Za djecu iz osnovne škole najbitnije je da upoznaju što više ustanova i preduzeća da bi bili svjesni svoje buduće profesije koju će odabrati”, rekao je doktor Nenad Milošević, direktor Doma zdravlja Srebrenica.

deveti razred u posjeti domu zdravlja srebrenica 01

Profesionalna orijentacija pomaže da se procjene vještine, sposobnosti, osobine ličnosti, interesovanje, da se definišu profesionalni ciljevi, informiše o mogućnostima obrazovnih profila i zanimanja i na osnovu toga donese najvažnija odluka u životu.

“Posjeta Doma zdravlja Srebrenica može da nam bude korisna u daljem odabiru srednje škole gdje stičemo nova iskustva i upoznajemo se sa profesijama”, rekao je Dušan Maksimović učenik “Prve osnove škole” Srebrenica i dodao da nakon osnovne želi da upiše srednju medicinsku ili šumarsku školu.

“Imam želju da upišem medicinu pa sam došla ovdje da vidim kako je to i da se jednostavno uputim za dalje”, rekla je Samra Ahmetović, učenica “Prve osnove škole” Srebrenica.

U narednom periodu nastaviće se obilazak i upoznavajne drugih ustanova i preduzeća ali i srednjih škola u Bratuncu i Srebrenici, poručuju iz Dnevnog centra za djecu i omladinu Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login