Deseta “Pančićeva regata” uz bogat kulturno-sportski program

Turistička organizacija Srebrenice ove godine organizuje desetu po redu „Pančićevu regatu“ koja se održava na jezeru Perućac.

Regata će početi 6. avgusta u 11.00 časova sa plaže Oštrika. Ovo je jedna od rijetkih regata koja plovi uzvodno, kreće od plaže Oštrika i plovi do ulaza u kanjon rijeke Drine i nazad.

Pored plovila učesnika regate, iz Turističke organizacije Srebrenica obezbijeđena su dva plovila koja raspolažu kapacitetom od po 60 mjesta, a participacija za učesnike na ova mjesta iznosi 10 KM.

Učesnici će imati priliku da učestvuju i u bogatom sportskom programu – natezanje konopca, skokovi u vodu, plivanje, kao i tradicionalnom sjelu koje se organizuje 5. avgusta.

Nakon regate, održaće se i prezentacija sajma rukotvorina iz Srebrenice u sklopu tradicionalne manifestacije “Kao nekad prije” u Gradskoj kafani.

Više informacija o prijavama možete dobiti u prostorijama Turističke organizacije Srebrenica i na telefone: 056/440-720, 061/813-930.

Direktor Turističke organizacije Srebrenica Sead Jahić ističe da regata ima veliki značaj jer promoviše turizam i istorijsko bogatstvo i osnažuje prekograničnu saradnju i promoviše jezero Perućac.

Glavni cilj Pančićeve regate jeste promocija jezera Perućac koje ima kapacitete da postane jedna od glavnih turističkih potencijala naše opštine.

On takođe ističe da je ogromna sredstva za uređivanje plaže uložila Opština Srebrenica te da je planirano novo ulaganje u potporne zidove, rampe i uređenje obale. Trenutno se vrši sanacija pontona koji će biti završeni do početka, a od novembra počeće i izgradnja mosta sredstvima Vlade Srbije.

You must be logged in to post a comment Login