Deset grešaka u ljubavi koje zrele žene nikad neće napraviti

Žena nakon 25. godine stiče obrazovanje i prva poslovna iskustva, a iza sebe ima i već nekoliko emocionalnih ožiljaka. Ljubavno iskustvo pomaže joj da realnije sagleda veze i da kristalizira što zapravo želi od života te svog partnera. Ona ne želi trošiti vrijeme na muškarca koji nije zainteresiran.

1. Zrele žene ne čekaju na pozive muškaraca ili njihove poruke 

Ako muškarac ne zove, zrela žena zna sama procijeniti je li vrijedan da ga sama nazove ili da ga izbriše iz svojih kontakata. Ona ne čeka, već sama poduzima korake.

2. Zrele žene znaju izraziti svoje mišljenje 

Kada zrela žena izlazi s muškarcem, ona se zna usprotiviti ako joj ne odgovara predloženo vrijeme ili mjesto. Ako muškarac nema vremena ni želje ugoditi joj, to je znak da nije ni zainteresiran za nju.

3. Zrele žene ne opravdavaju muškarce koji zaborave važne datume

Ljudi koji su škrti sa svojim novcem, obično su škrti i sa svojom pažnjom i vremenom. Zato zrela žena ne opravdava muškarca koji joj zaboravi kupiti poklon za rođendan ili neku važnu godišnjicu. U ljudskoj je prirodi da želimo razmaziti ljude do kojih nam je stalo, pa oni koji ne žele uložiti napor, očigledno nisu ni zainteresirani te na njih ne treba trošiti vrijeme. Zbog ovih osobina i navika oba spola najčešće prekidaju vezu.

4. Zrele žene ne opravdavaju muškarčev manjak bogatstva ili uspjeha 

Zrelim ženama nije važan samo novac, ali isto tako ne vjeruju niti u onu iluziju kako je samo ljubav dovoljna za sreću. Ona želi sa svojim partnerom postaviti ciljeve i zajednički ih doseći. U dvadesetim i tridesetim godinama nesređena stambena situacija za nju je realnost, ali nakon četrdesete ona želi sigurnost za svoju porodicu.

5. Zrele žene se ne libe reći što im se ne sviđa 

Trpjeti zbog “mira u kući” nije njen stil. Zrela žena ne želi opterećivati muškarca stalnim prigovaranjima, ali postoje neke stvari koje su joj važne, i o kojima ne želi šutjeti. Ako on vozi 160 kilometara na sat, a žena se boji za svoj život, to će mu reći jasno i glasno.

6. Zrela žena se ne boji postaviti pitanje i čuti odgovor 

U mladim danima izbjegavamo postaviti neka važna pitanja u svojoj vezi jer ne želimo opterećivati partnera, a ponekad niti ne želimo čuti odgovor. Zrela žena ne strahuje od postavljanja pitanja niti mogućih odgovora. Ona zna da su nepoznanice mnogo gore od istine, piše portal Zadovoljna.

7. Zrela žena ne miješa seks i ljubav 

Seks može biti povezan s ljubavlju, ali ne mora imati nikakve veze s tim. Ljubav za žene može značiti različite stvari. Na primjer, kada on šuti u rano jutro, jer ona ne voli buku u jutarnjim satima. Kada on zapamti koliko šećera stavlja u kavu, ili da treba promijeniti gumicu na instalacijama za vodu.

8. Zrela žena nije ljubomorna na muškarčeve prijatelje ili njegov posao

Zrela žena zna da će zainteresirani muškarac pronaći vrijeme u svojem pretrpanom rasporedu da bi bio s njom i da će napraviti mjesto za nju u svojem životu. Upravo zato ona nije ljubomorna na njegove svakodnevne obaveze, prijatelje i obiteljske planove. Uostalom, i ona vodi bogat i ispunjen život.

9. Zrela žena ne radi kućanske poslove “zbog ljubavi muškarca”

Neke žene ne vole peglati, a drugima je problem ribati zahodsku školjku. Zrele žene odbijaju raditi pojedine kućanske poslove samo da bi udovoljile svojem partneru. Umjesto toga ona žele partnera s kojima će podijeliti obaveze u zajedničkom domu.

10. Zrele žene ne glume pred potencijalnim partnerima 

Kada zrele žene upoznaju novoga muškarca, one se ne pretvaraju da su tip osobe koja će se smijati svim njegovim šalama, koketirati s njim i suzdržati se od komentiranja važnih tema. Naprotiv, one su iskrene i direktne. Kakva korist od glume kada će istina prije ili kasnije isplivati na površinu?

Izvor: Dnevni avaz

You must be logged in to post a comment Login