Deset anti-age namirnica koje potiču proizvodnju kolagena uvrstite u svoju prehranu nakon 40-e

Zvijezda protiv bora – kolagen – pomaže u borbi protiv starenja djelujući direktno na elastičnost kože.

Prirodno prisutan u tijelu, kolagen počinje opadati nakon 40-e (s gubitkom do 1 odsto) godišnje). Jeste li znali da hrana bogata sumporom možete potaknuti njegovu proizvodnju?

Također, tu spadaju i namirnice bogate vitaminom C (agrumi, zeleno povrće, kupus, crveno voće…) koje pomažu u jačanju kolagena i smanjuju oksidativna oštećenja.

Također, važne su i one koje sadrže vitamin E (arganovo ulje, špinat, bademi…) jer omogućavaju koži da zadrži svoju gipkost.

Konačno, cink (morski plodovi, crveno meso, žumanca,…) je također neophodan za proizvodnju kolagena.

U nastavku otkrijte 10 najboljih anti-age namirnica koje potiču proizvodnju kolagena te čine da koža izgleda mlađe i čvršće.

Avokado

Osim visokog sadržaja antioksidansa, avokado je bogat vitaminom E koji pomaže u sprječavanju razgradnje kolagena.

Losos

Losos sadrži cink koji aktivira proteine neophodne za sintezu kolagena. Osim toga, ova riba je prirodno bogata esencijalnim masnim kiselinama koje pomažu u hranjenju kože i održavanju mladolikosti.

Bijeli luk

Bijeli luk ima visok sadržaj sumpora, a on doprinosi stvaranju kolagena.

Kivi

Vitamin C prisutan u velikim količinama u kiviju potiče proizvodnju kolagena. Ovo voće također sadrži vitamine A i E koji pomažu u borbi protiv starenja kože.

Mliječni proizvodi

Jogurti i sirevi sadrže aminokiseline koje potiču stvaranje kolagena.
Kosti

Kosti sadrže hranjive tvari kao što su kolagen, minerale poput kalcija i fosfora te druge spojeve koji mogu biti korisni za vaše zdravlje. Kosti se često koriste za pripremu supa i temeljaca pa ih na taj način možete uvrstiti u prehranu.

Klice

Klice su obično bogate s hranjivim tvarima poput vitamina, minerala, vlakana i enzima. Vitamin C, vitamin E i vitamin A važni su za zdravu kožu i vezivno tkivo.

Crveni plodovi

Crveni plodovi obično sadrže visok udio vitamina C, antioksidansa i drugih hranjivih tvari koje su važne za proizvodnju kolagena i održavanje zdrave kože.

Jaja

Jaja su bogata aminokiselinama koje potiču stvaranje kolagena.

Orašasti plodovi

Orašasti su plodovi bogat izvor raznih hranjivih tvari koje mogu podržavati proizvodnju kolagena i zdravlje kože. Ova grupa namirnica sadrži vitamine, minerale, zdrave masti i druge spojeve koji su ključni za održavanje kože, vezivnog tkiva i proizvodnju kolagena, piše Elle.

You must be logged in to post a comment Login