Delegatski list u Srebreničke novine

„Delegatski list“ – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 4

April 1979. godina

Delegatski list u Srebreničke novine

Naš grad ima svoju istoriju, kulturu i tradiciju. To je samo djelimično naše bogatsvo. Kudikamo više pažnje zaslužuju mladi. Oni više znače. Oni su naša mladost, oni su revolucija naše svijesti. Mi učimo djecu da žive a treba da ih naučimo i kako da sačuvaju život, treba im pomoć i treba ih humanizirati.

Za posljednjih dvadeset godina tehnika je uznapredovala više nego za sva vremena do sada. To su kulturolozi istakli a tehničari i naučnici dokazali. Dvadeset prvi vijek ko zna šta nam nosi na tom polju. Zato treba mlade ljude, učenike pripremiti za život i uputiti kako da sačuvaju život u tom vijeku. To se postiže radom. Rad je čovjekova potreba…

Ja prihvatam ovaj list i želim da preraste u pravo ovogradsko kulturno-političko i umjetničko glasilo. U njemu treba pronaći malo prostora za samostalne radove mladih ljudi. To iziskuje promjenu sadržaja i imena. Ne vidim nikakvo zlo u tome da sadašnji list dobije ime – Srebreničke novine – koje su inače nekad štampane. A osjećam potrebu za promjenom sadžine lista, tako što bi sadašnjoj dodali i samostalne radove mladih ljudi koji to žele. Ove promjene vode ka boljem.

Mlad čovjek hoće da se iskaže. Treba mu to omogućiti ali ga usmjeriti i pomoći. Kroz rad se ističe savršenstvo a to je cilj našeg društva.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login