Delegacija “Klasa”, AS Group i Opštine Novi Grad Sarajevo boravila u Srebrenici

Juče su u Srebrenici boravili vlasnik AS Group Sulejman Hrvić, direktor Društva “Klas” d.d. Sarajevo Rusmir Hrvić, načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić sa saradnicima.

Tokom posjete, delagacija se sastala sa Ćamilom Durakovićem, načelnikom opštine Srebrenica, nakon čega je posjetila “Klasov” pogon u Srebrenici koji je ljetos otvoren i uspješno proizvodi tjestenine. Takođe, ova delegacija posjetila je i poljoprivrednike u Skelanima koji svoje proizvode prodaju u “Bosanskoj tržnici” u Sarajevu.

Kako je najvaljeno, prvi kontakti su ostvareni, stručnjaci za kvalitet iz “Klasa”, početkom naredne godine sastaće se sa poljoprivrednim proizvođačima što bi moglo značiti početak poslovne saradnje.

“Cilj je organizacija proizvodnje domaće, kvalitetne zdrave hrane. “Klas” je već ranije najavio da je spreman da sve svoje potrebe za primarnim poljoprivrednim proizvodima kao što su žitarice, voće, povrće, šumski plodovi i ljekovito bilje, najprije zadovolji kod domaćih poljoprivrednih proizvođača”, rekao je Adis Hasković, predstavnik AS Group.

You must be logged in to post a comment Login