“Dani Srebrenice 2016” od 26. maja do 5. juna

Kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2016” već tradicionalno održava se trinaesti put u Srebrenici, a ove godine počinje 26. maja i trajaće do 5. juna.

Organizacioni odbor ove manifestacije održao je nekoliko sastanaka i predložio program ovogodišnje manifestacije koji će se održati pod sloganom “Srebrenica s ljubavlju”.

Poznato je da će se i ove godine odigrati nekoliko pozorišnih predstava među kojima je “Šmizla”, pozorišta iz Zvornika, predstava “Ženidba i udadba” po komediji Jovana Sterije Popovića u izvedbi Amaterskog pozorišta “Aleksandar Joković” iz Ljubovije, Srbija. Predviđene su i predstave za djecu. Predstava koja je već poznata jeste adaptacija poznate bajke, mjuzikl “Snježana i X patuljaka” koju izvode Crea Thera i Cesvi.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstaviće se i brošura “Muzejski vodič kroz muzejsku zbirku NBS-a”, promocija knjige “Srebreničko zdravstvo” autora dr Radomira Pavlovića, promocija Zbornika Rimskog Municipijuma.

Vrtić, osnovne i srednja škola organizovaće promociju učeničkih dostignuća, a najmlađi Srebreničani promovisaće predškolstvo.

Planirano je i održavanje nekoliko izložbi, među kojima je izložba mandala “Sreća i zdravlje”, te izložbe fotografija i postera dosadašnjih manifestacija “Dani Srebrenice”.

Održaće se i likovni i literarni konkursi na temu “Srebrenica s ljubavlju”.

Predviđeno je održavanje nekoliko sportskih aktivnosti, teniski turnir, takmičenja u košarci, basketu, odbojci i fudbalu.

Pokrovitelj “Dana Srebrenice 2016” je Opština Srebrenica, a budžet predviđen za ovu manifestaciju je 20.000 KM.

You must be logged in to post a comment Login