Danas u Srebrenici igrale se utakmice pionira Gubera i Bratstva

Fudbalski klub “Guber” danas je bio domaćin utakmicama za pionirske ekipe iz Srebrenice i Bratunca, saopšteno je iz Gubera.

Utakmice su igrali pionirske ekipe FK “Guber” i FK “Bratstvo”, a na pravom mjestu bilo je druženje, fudbal i dobra zabava.

Oba kluba prolaze kroz vrlo težak i buran period zbog čega najviše trpe najmlađe selekcije.

iz Fudbalkog kluba “Bratstvo” saopšteno je da su sve selekcije ponovo aktivne, počev od seniorske ekipe pa do škole fudbala.

“Ovom prilikom pozivamo djecu, dječake i djevojčice uzrasta od 6 do 12 godina da se upišu u školu fudbala i da se jave na igralište”, rečeno je iz FK “Bratstvo”.

U Guberu je došlo do promjene trenera u školi fudbala, a samim tim i smanjenje broja djece.

Takođe, bilo je govora o pokretanju još jedne škole fudbala koja bi koristila terene MFS “Emmaus” u Potočarima, što je opet podijelilo roditelje i djecu.

Škola fudbala, za koju nikad nije bilo jasno definisano da li pripada FK “Guber” ili ne, bila je jedan od svijetlih primjera Srebrenice gdje je treniralo više od 70 dječaka, kao i nekoliko djevojčica, odakle su neka od djece prepoznata i pozvana da nastupaju za poznate klubove u Beogradu u Sarajevu.

No, prekidom saradnje, teškom situacijom u klubu i boljom ponudom kluba iz Ljubovije, trener škole fudbala Njegoš Ćirković je prešao u Drinu, a stav Uprave Gubera bio je jasan da ne može ostati trener mlađih selekcija.

No kako bilo, klub je na pragu 100 godina od osnivanja za koji nekolicina ljudi daje svoje maksimume što svakako nije dugoročno rješenje za rad kluba.

Foto: FK Guber

You must be logged in to post a comment Login